Πέμπτη 25 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οργάνωση του αγώνα από τη βάση

Ενα ακόμη βήμα, στην προσπάθεια να οργανώσουν οι εργαζόμενοι την πάλη τους από τα κάτω ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, έγινε χτες, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης στη στάση εργασίας και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που κάλεσαν το ΠΑΜΕ των ΟΤΑ και η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ).

Παρά τις «νουθεσίες» μελών του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο, προς τους εργαζόμενους, να μη συμμετάσχουν στη στάση εργασίας, γιατί δεν καλύπτονται από τον Σύλλογο, δεκάδες εργαζόμενοι και από τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και του Μηχανουργείου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων. Προχώρησαν σε στάση εργασίας από τις 10 έως τις 11 το πρωί και συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις που έγιναν. Ανάδειξαν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης που ξεκινούν με την περικοπή του Δώρου του Πάσχα. Απαίτησαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντεργατικά μέτρα, διεκδίκησαν κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, σταθερή - μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.

Μέσα από τη χτεσινή κινητοποίηση αναδείχθηκε ακόμη πιο καθαρά ο ρόλος της συμβιβασμένης πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που όχι μόνο κρατά σε αδράνεια τους εργαζόμενους, αρνείται να οργανώσει την αντίστασή τους στην πολιτική που τσακίζει το εισόδημα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και τους τρομοκρατεί. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε και η απόφαση περισσότερων εργαζομένων να μπουν στον αγώνα μαζί με τις ταξικές δυνάμεις.

Η ΔΑΣ κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική στάση εργασίας που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη, ενώ συνεχίζοντας την προσπάθεια οργάνωσης της πάλης και της αντίστασης των εργαζομένων ανακοίνωσε νέα στάση εργασίας και συγκεντρώσεις, την Τετάρτη 31 του Μάρτη, μέρα κατά την οποία θα δοθεί το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους, μειωμένο κατά 30%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ