Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Να δοθούν πλήρεις αποζημιώσεις και να γίνουν έργα

Tην πλήρη αποζημίωση των κατοίκων του οικισμού Μπούκας του Δήμου Αμφιλοχίας για τις ζημιές που έπαθαν από τις τελευταίες πλημμύρες ζήτησε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, αλλά ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας στην απάντησή του αρκέστηκε σε γενικολογίες και «έριξε το μπαλάκι» στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, λέγοντας ότι είναι δική της αρμοδιότητα.

Συγκεκριμένα είπε ότι η Νομαρχία ζήτησε να κηρυχθεί ως πλημμυρόπληκτη η περιοχή και ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή καταγραφής των ζημιών και το υπουργείο Υποδομών περιμένει το πόρισμα και την εξατομίκευση των ζημιών προκειμένου να προχωρήσει περαιτέρω, ενώ το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο Υγείας.

Στην παρέμβασή του ο Ν. Μωραΐτης τόνισε ότι οι τελευταίες πλημμύρες ανέδειξαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφού αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται δεκαετίες ολόκληρες και οι κάτοικοι ζουν με τον εφιάλτη των πλημμυρών. Τεράστιες, συνέχισε, είναι και οι ευθύνες της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί εμπαίζουν όλα αυτά τα χρόνια τους κατοίκους.

Απαιτούμε, είπε, για τις ζημιές την άμεση καταβολή των χρημάτων και την προώθηση των μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας και καλούμε τους κατοίκους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να παλέψουν και να απαιτήσουν τη λήψη μέτρων γιατί διαφορετικά θα ζουν καθημερινά με τον εφιάλτη της πλημμύρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ