Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στην απεργία στις 10 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ!

Ο σχεδιασμός για την επιτυχία της απεργίας, στις 10 Φλεβάρη, και η εμπειρία απ' την απεργία, στις 17 Δεκέμβρη, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας

Στιγμιότυπο από τη μαζική συμμετοχή των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στην απεργία της 17ης Δεκέμβρη στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από τη μαζική συμμετοχή των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στην απεργία της 17ης Δεκέμβρη στην Αθήνα
Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουν τη μάχη της απεργίας στις 10 Φλεβάρη οι εκπαιδευτικοί. Στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, το περασμένο Σάββατο, μπήκε ένα σχέδιο δράσης και συγκεκριμένα βήματα για την οργάνωσή της, ώστε να κερδηθούν περισσότερες συνειδήσεις. Τονίστηκε ότι η μάχη πρέπει να δοθεί έγκαιρα, να μπει η πρόταση του ΠΑΜΕ στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, των Συλλόγων και των Σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση, αξιοποιώντας την πείρα από την απεργία στις 17 Δεκέμβρη. Υπογραμμίστηκε ότι οι Επιτροπές Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ πρέπει να είναι το «στρατηγείο» στην οργάνωση της απεργίας, γι' αυτό και κλήθηκαν να συνεδριάσουν άμεσα. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στα συλλαλητήρια των ωρομισθίων και αναπληρωτών στις 23 Γενάρη.

Στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας ήρθε εμπειρία απ' την απεργία στις 17 Δεκέμβρη, απ' όλη την Ελλάδα. Ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τόνισε εισηγητικά ότι η απεργία «υπήρξε σταθμός και ορόσημο στην πορεία της ταξικής πάλης». Προέκυψε απ' την αποφασιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο σωστό χρόνο, με σωστά αιτήματα και τακτική.

Ειδικότερα για τον κλάδο των εκπαιδευτικών σημειώθηκε ότι, παρά τα εμπόδια, τις δυσκολίες του χώρου, τον αρνητικό συσχετισμό των δυνάμεων, η απεργία σημείωσε επιτυχία. Στις 17 Δεκέμβρη συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία 28 ΕΛΜΕ και 23 σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν με τρίωρη στάση εργασίας. Είχε έντονο χαρακτήρα ανυπακοής στην εργοδοσία, στην αστική δικαιοσύνη, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ιδιαίτερα εκεί που δεν υπήρχε καμία τυπική κάλυψη, όπως στην ΟΙΕΛΕ και τη ΔΟΕ. Ο Κώστας Παπλωματάς, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, τόνισε ότι η απεργία στις 17 Δεκέμβρη αποτιμάται θετικά, γιατί συνέβαλε στην ταξική συσπείρωση και ενότητα των εργαζομένων, στην επαφή με νέους εκπαιδευτικούς που υφίστανται τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Αποτέλεσε, είπε, σημαντικό βήμα που έκανε πράξη το σύνθημα «πάρε την υπόθεση στα χέρια σου».

Και απ' τις υπόλοιπες τοποθετήσεις επισημάνθηκε το βάρος που δίνεται στους νέους εκπαιδευτικούς, ώστε να καμφθεί ο φόβος που υπάρχει απέναντι στην εργοδοσία, αλλά και στους «θεσμούς» του Δημοσίου. Τα πιο αισιόδοξα μηνύματα ήρθαν απ' τους νέους εκπαιδευτικούς. Χαρακτηριστικό το περιστατικό που μεταφέρθηκε απ' το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας από τα Χανιά, Αχιλλέα Ζορμπά: Δύο νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έδωσαν μάχη συνείδησης μέχρι το τελευταίο βράδυ και, τελικά, εμφανίστηκαν στο ραντεβού για την απεργία. Στη συζήτηση μίλησε και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τονίζοντας το ρόλο των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ περιέγραψε με παραδείγματα τη δράση του ΠΑΜΕ για τη μαζική οργάνωση της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ