Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ STAGE
«Στον αέρα» η καταβολή των δεδουλευμένων

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Δε φτάνει που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύθηκαν με τον πιο αισχρό τρόπο τους εργαζόμενους στα stage και στη συνέχεια τους πέταξαν στο δρόμο, τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνείται να πληρώσει μια μερίδα αυτών των εργαζομένων, παρόλο που αυτοί προσέφεραν κανονικά τις εργασίες τους για όσο διάστημα απασχολήθηκαν σε υπηρεσίες του Δημοσίου.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης άφησε να εννοηθεί ότι είναι στον αέρα η πληρωμή των δεδουλευμένων σε απολυμένους των stage. Συγκεκριμένα είπε ότι θα τηρηθούν οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης, αρκεί οι εργαζόμενοι αυτοί να έχουν τοποθετηθεί «κατά τα προβλεπόμενα» και σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Επίσης ανέφερε ότι θα πληρωθούν εάν υπάρχουν εγκεκριμένοι προϋπολογισμοί και πρόβλεψη για πληρωμές. Ο υφυπουργός υπερασπίστηκε τη διατήρηση των stage στον ιδιωτικό τομέα, με τον ισχυρισμό ότι παντού στην Ευρώπη υπάρχουν τέτοιου είδους προγράμματα που προσφέρουν εργασιακή εμπειρία.

«Ηξεις - αφήξεις» χαρακτήρισε την τοποθέτηση του υφυπουργού ο Θ. Παφίλης στην παρέμβασή του και είπε ότι είναι αδιανόητο να μην πληρωθούν αυτοί οι νέοι που χρησιμοποιήθηκαν με αισχρό τρόπο από τις κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποιήθηκαν, είπε, δουλεύοντας ανασφάλιστοι για 460 ευρώ και αποτελεί πρόκληση σήμερα η κυβέρνηση, αφού τους εκμεταλλεύθηκε ως φθηνό εργατικό δυναμικό, να μην τους πληρώνει.

Ο βουλευτής τόνισε ότι είναι απαράδεκτο που η κυβέρνηση διατηρεί τα stage στον ιδιωτικό τομέα προσφέροντας έτσι στο κεφάλαιο φθηνό «κρέας» για εκμετάλλευση. Εμείς, είπε, ζητάμε τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα και την κατάργησή τους στον ιδιωτικό τομέα και ως εκ τούτου στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους. Σχετικά με τη διαδικασία της μαθητείας, ο Θ. Παφίλης είπε ότι αυτή πρέπει να γίνεται μέσα στις σχολές και στις περιπτώσεις που απαιτείται απασχόληση σε επιχειρήσεις, αυτή να γίνεται με συγκεκριμένη σύμβαση, με μειωμένο ωράριο, με ασφάλιση και με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ