Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε αναζήτηση χρηματοδότη...

Σε αναζήτηση ...χρηματοδότη για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής στο ερευνητικό κέντρο CERN στην Ελβετία βρέθηκαν οι πρωτεύσαντες μαθητές της Β' τάξης Τεχνολογικής και Θετικής Κατεύθυνσης των Λυκείων που καλύπτει το 3ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β' Αθήνας με έγγραφό του με αποδέκτη το δήμαρχο Ν. Ιωνίας, σημείωνε: «...επειδή πιστεύω ότι η Δημοτική Αρχή αλλά και γενικότερα η Πολιτεία θα πρέπει να επιβραβεύει τις προσπάθειες των μαθητών θέλω να σας προτείνω να υπάρξει τη φετινή σχολική χρονιά μια ουσιαστικότερη βράβευση που θα αφορά τους πρωτεύσαντες μαθητές της Β' τάξης Θετικής ή Τεχνολογικής Κατεύθυνσης των (6) έξι Γενικών Λυκείων της πόλης, ώστε να επισκεφθούν το ερευνητικό κέντρο CERN στην Ελβετία η εργασία του οποίου είναι συναφής με το αντικείμενο σπουδών της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Θα παρακαλούσα να καλυφθούν υπό τύπον βράβευσης τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μαθητών για πέντε (5) ημέρες στη Γενεύη».

Στις εγκυκλίους που επικαλείται ο προϊστάμενος (ο οποίος οργανώνει την επίσκεψη) για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ορίζεται ξεκάθαρα ότι αυτού του είδους οι μετακινήσεις «δεν επιβαρύνουν οικονομικά το υπουργείο». Οπότε, είναι και ...νομικά κατοχυρωμένο ότι το βάρος πέφτει στους γονείς, τους δήμους, τις σχολικές επιτροπές, ίσως αύριο και στην αναζήτηση χορηγών που... μπορεί και να αξιώνουν οι μαθητές να φορούν μπλουζάκια με το λογότυπό τους στη διάρκεια της εκδρομής. Αυτόματα αποκλείονται πάντως όσοι δεν έχουν να πληρώσουν.

Και αναδύεται το ερώτημα αν τελικά και οι εκπαιδευτικές εκδρομές είναι στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γιατί δεν εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις να συμμετέχουν με ευθύνη και έξοδα του υπουργείου Παιδείας όλοι οι μαθητές οι οποίοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν, χωρίς η συμμετοχή τους να εξαρτάται από τις επιδόσεις τους, τα οικονομικά κάθε γονιού, δήμου ή σχολικής επιτροπής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ