Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μονόδρομος η διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς

Η κυβέρνηση μέσω του «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης» μειώνει τις θέσεις εκπαιδευτικών

Τεράστια κενά και ελλείψεις, πολλαπλάσια απ' αυτά που υπάρχουν σήμερα, προβλέπεται να δημιουργηθούν στην εκπαίδευση. Σύμφωνα με το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» της κυβέρνησης, θα προσληφθούν μόλις 3 χιλιάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί και 7 έως 8 χιλιάδες λιγότεροι αναπληρωτές - εκπαιδευτικοί! Και απ' αυτή την εξέλιξη αποδεικνύεται ότι το αίτημα του ΠΑΜΕ, για διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (ωρομίσθιοι - αναπληρωτές), είναι μονόδρομος για τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορεί οι εκπαιδευτικοί να βάζουν στη «ζυγαριά» τις ανάγκες τους και τις ανάγκες της εκπαίδευσης, παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης.

Πρώτο βήμα διεκδίκησης και πάλης μπορεί να είναι η κινητοποίηση το Σάββατο, στις 23 Γενάρη, 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις, η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών Αθήνας. Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή Αγώνα στο κάλεσμα τονίζει ότι «υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος», «είναι η αγωνιστική στάση, η δράση στο σωματείο και στην Επιτροπή Αγώνα. Είναι η συστράστευση με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΠΑΜΕ». Καλεί τους ωρομίσθιους και τους αναπληρωτές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην εμπιστεύονται τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να δηλώσουν:

  • Δε θέλουμε ούτε ΑΣΕΠ - ούτε πίνακες! Ούτε ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία - ούτε μοριοδότηση!
  • Ούτε «ρύθμιση» - ούτε «μεταβατική περίοδο απορρόφησης».
  • Απορρίπτουμε τα περί μονιμοποίησης μόνο όσων καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Πάγια και διαρκή ανάγκη είναι η ανάγκη κάθε εργαζόμενου για σταθερή μόνιμη εργασία. Ούτε ένας άνεργος, ούτε ένας ανασφάλιστος!

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί επίσης στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην απεργία στις 10 Φλεβάρη.

Μεταξύ άλλων διεκδικεί: Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι - αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 1.900 ευρώ πρώτος μισθός σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας - αδιοριστίας. Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο και στην εκπαίδευση. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία Παιδεία για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ