Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΠΑΡΙΖΑ

ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ: «η ελληνική κοινωνία είναι θύμα των "αριστερών" μύθων που καλλιεργήθηκαν χρόνια τώρα. Ενας από αυτούς είναι του δύστυχου αγρότη». (το άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ: «μέγα μέρος των αγροτών επέμεινε σε λεγόμενες "τεμπελοκαλλιέργειες" ειδών ασύμφορων, αντιμετώπισε τις επιδοτήσεις ως δωρεές (...) στράφηκε σε άλλες δραστηριότητες ανεπίσημα, διατηρώντας τύποις την ιδιότητα του αγρότη για την κάρπωση των σχετικών προνομίων». (το άρθρο στο ΒΗΜΑ)

ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΟΥΝ: «χρειάζεται πολιτική πυγμή και αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση, με δεδομένο, μάλιστα, ότι διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή. Αλλιώς, η μέθοδος του πολιτικού εκβιασμού θα "θριαμβεύσει" για ακόμα μια φορά στη χώρα μας». (το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

ΑΓΡΥΠΝΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ: «η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο να επαναλάβει το λάθος των προκατόχων της. Οιαδήποτε υποχώρηση έναντι των αγροτών θα δώσει ένα πολύ αρνητικό μήνυμα στις αγορές». (το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΕΡΗΜΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΕΣ: «η Ενωση Ξενοδόχων Αράχωβας έχει ήδη στείλει έγγραφη καταγγελία στον Εισαγγελέα Θήβας ζητώντας του να επιληφθεί άμεσα του θέματος προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι (...) στο Καρπενήσι πάλι ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων εκτιμά πως (...) είναι αδίκημα να εμποδίζει κανείς την πρόσβαση στο Καρπενήσι και να μην τιμωρείται». (το θέμα στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ)

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ: «πρέπει να ξυπνήσουν και οι καταναλωτές με πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κτλ.) για να οργανώσουν καταναλωτικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι θα συνδεθούν με τις επιχειρηματικές μονάδες των παραγωγών». (το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΚΑΙ ΜΟΥΦΑ ΑΠΕΡΓΙΑ: «την κήρυξη πολιτικής απεργίας στα τέλη Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ (...) ως κεντρικό σύνθημα επελέγη το μήνυμα: "πάνω από τις αγορές είναι οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους"». (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ