Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλουν την προκλητική δράση φασιστοειδών

Τη δράση φασιστοειδών στην περιοχή των Αμπελοκήπων, που υποδαυλίζεται από την αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου - κυβέρνησης, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Αμπελοκήπων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και καλούν Ελληνες και μετανάστες εργάτες να δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργία της 10ης Φλεβάρη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις Αμπελοκήπων του ΚΚΕ καταγγέλλουν τη δράση, που το τελευταίο διάστημα παίρνει προκλητικές διαστάσεις, φασιστοειδών στην περιοχή μας. Πιο συγκεκριμένα στις 17 Γενάρη ομάδα τραμπούκων και ρατσιστών εισέβαλε στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, απειλώντας και προκαλώντας με ρατσιστικά σχόλια τους παρευρισκόμενους. Το Σάββατο 23 Γενάρη ακολούθησε τραμπούκικη επίθεση ομάδας μασκοφόρων με ρόπαλα, σε ανοιχτή συγκέντρωση μαζικών φορέων στο Μετρό Πανόρμου. Και όλα αυτά υπό την απαθή παρουσία της αστυνομίας η οποία, αφού τους άφησε και πάλι να δράσουν ανενόχλητοι, κάτω από την κατακραυγή του κόσμου συνέλαβε ορισμένους από αυτούς.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η δράση των κάθε λογής φασιστοειδών, υποδαυλίζεται και ενισχύεται από την αντιμεταναστευτική και αντιδημοκρατική πολιτική της μηδενικής ανοχής κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωένωσης και την ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής κατά των εργαζομένων - Ελλήνων και μεταναστών - που παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό, τους κατοίκους της περιοχής μας, να δυναμώσουν τους αγώνες τους με τις ταξικές δυνάμεις - το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), που αγωνίζονται για τα λαϊκά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων, Ελλήνων και ξένων, να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. και να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ.

Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι κόντρα στο κεφάλαιο και τα κόμματά του. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Οχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ