Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Τραμπούκικη επίθεση σε αντιρατσιστική συγκέντρωση

Στιγμιότυπο από την επίθεση φασιστοειδών

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από την επίθεση φασιστοειδών
Τραμπούκικη επίθεση φασιστοειδών σε συγκεντρωμένους που συμμετείχαν σε αντιρατσιστική εκδήλωση έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Κανελλοπούλου στους Αμπελόκηπους, έξω από το σταθμό του Μετρό «Πανόρμου». Συγκεκριμένα, η ομάδα των ακροδεξιών, έφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο όπου ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση και επιτέθηκαν με κουκούλες, ρόπαλα και γκλομπς στα χέρια σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων που βρίσκονταν στο χώρο καταγγέλλουν ότι αν και ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή, κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Μάλιστα, η πρώτη «αντίδραση» των αστυνομικών δυνάμεων ήταν περίπου 20 λεπτά μετά την επίθεση, ενώ κάποιες συλλήψεις έγιναν κοντά στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Συνολικά συνελήφθησαν 45 άτομα, από τους οποίους οι 13 είναι ανήλικοι.

Από τα επεισόδια, τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα ανάμεσά τους και η 54χρονη Ασπασία Παπαδάκη η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», καθώς είχε δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα από ρόπαλο στο κεφάλι. Από την άλλη, οι άλλοι τρεις είχαν τραύματα από πέτρες μπουκάλια, και κομμάτια σίδερο από τους κάδους απορριμμάτων.

Η συγκέντρωση είχε διοργανωθεί από φορείς ως αντίδραση στην επίθεση της ίδιας «ομάδας» ατόμων, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων όπου συνεδρίαζαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων με θέμα τα προβλήματα των μεταναστών και το θέμα της ιθαγένειας. Πρέπει ακόμα να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη ομάδα φασιστοειδών έχει «στήσει» ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με την υπογραφή «Αυτόνομοι».

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σειρά αδικημάτων, ασκήθηκε σε βάρος των 45 συλληφθέντων στα επεισόδια, κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής διαδήλωσης. Οι 45 παραπέμφθηκαν να απολογηθούν ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή. Οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν σε διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση, παράνομη οπλοχρησία και οπλοφορία. Οι 13 ανήλικοι απολογούνταν χτες, μέχρι αργά. Οι 32 ενήλικοι ενδέχεται να πάρουν προθεσμία ν απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Καταγγελία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα»

Tην τραμπούκικη φασιστική επίθεση ομάδας ατόμων εναντίον κατοίκων που πραγματοποιούσαν την αντιρατσιστική συγκέντρωση, κατήγγειλε χτες κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθήνας, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Μ. Δανδουλάκης κάλεσε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο «να βάλουμε εμπόδιο σε απαράδεκτες ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές». Θύμισε δε, ότι σε αντίστοιχη επίθεση το προηγούμενο διάστημα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε μεν ομόφωνα να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες, ωστόσο ο δήμος δε φρόντισε για τη δημοσιοποίηση της απόφασης, κάτι που ζήτησε να γίνει με αφορμή την πρόσφατη επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ