Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

«Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Εκπαιδευτικοί με ελαστικές σχέσεις εργασίας συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στα Προπύλαια και πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή, διεκδικώντας το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού τους για την απεργία στις 10 Φλεβάρη.

«Η επίθεσή τους δυναμώνει. Η θύελλα των "100 ημερών" γίνεται τυφώνας! Κάτω από την μπότα του "Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης" της ΕΕ και της κυβέρνησης ξεθεμελιώνουν εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά, μορφωτικά δικαιώματα. Με το σχέδιο "Καλλικράτης" συμπληρώνεται το παζλ του αποκεντρωμένου σχολείου, της πρόσληψης κατά τόπο και σχολείο, της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από τις επιχειρήσεις», υπογράμμισε από το βήμα της συγκέντρωσης, η Παναγιώτα Πολάτου εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών Αθήνας, όπου μαζί με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έδωσαν δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση.

Και κατέληξε: «Τους ξέρουμε καλά! Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία των ελλειμμάτων. Μέσα στην κρίση, οι επιχειρήσεις είχαν τρελά κέρδη. Σάλιο δεν έμεινε στις τσέπες των εργαζομένων, πλούτος συσσωρεύεται για τους καπιταλιστές. Καμιά εμπιστοσύνη - πλήρης δυσπιστία στην κυβέρνηση. Υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος. Είναι η αγωνιστική στάση, η δράση στο σωματείο και στην Επιτροπή Αγώνα. Είναι η συστράτευση με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΠΑΜΕ. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Δεν εμπιστευόμαστε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Απειθαρχούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ