Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Ο δήμαρχος της Μπολόνιας και μέλος του λεγόμενου «κεντροαριστερού» Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας, Φλάβιο Ντελμπόνο, αναγκάστηκε να παραιτηθεί εξαιτίας του σκανδάλου που ξέσπασε με τη σε βάρος του καταγγελίες πως χρησιμοποιούσε χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να καλύψει τα έξοδα ταξιδιών, εντός και εκτός Ιταλίας. Τις αποκαλύψεις αυτές έκανε η γραμματέας και πρώην ερωμένη του Τσίντσι Κράκι. Ο ίδιος πάντως αρνείται κάθε ευθύνη, ενώ η εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα.

ΜΟΣΧΑ.-- Περισσότεροι από 260 άνθρωποι - από τους οποίους τα 156 παιδιά - υπέστησαν σοβαρή δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση αγιασμού που είχαν πάρει από την εκκλησία κατά τον γιορτασμών των Θεοφανίων στο Ιρκούτσκ στη Σιβηρία.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Πέντε άτομα που φέρεται πως είναι μέλη της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ συνελήφθησαν χτες τα ξημερώματα στη Χώρα των Βάσκων, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά αστυνομικού τμήματος το Σεπτέμβρη του 2008 με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ