Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψηφίστηκε το αντιδασικό νομοσχέδιο

Με τη θετική ψήφο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «πέρασε» χτες από την Βουλή το νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Για την προστασία των δασικών εκτάσεων». «Παρών» ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την αντίθεση του ΚΚΕ σε ένα νομοσχέδιο που παρά τις διακηρύξεις του διατηρεί το ισχύον καθεστώς αυθαιρεσίας και αντιδασικής πολιτικής, εξέφρασε ο βουλευτής του, Γιάννης Γκιόκας. Οπως είπε, με τις διατάξεις των άρθρων του προτεινόμενου νόμου, ακυρώνονται οι όποιες ... «ευχές» περιέχει, για την προστασία των δασών. Συγκεκριμένα θύμισε πως με τις διατάξεις του άρθρου 2 του νομοσχεδίου, «νομιμοποιείτε μια σειρά έργα όπως π.χ. ο ΧΥΤΑ του Γραμματικού» και «ανοίγετε το δρόμο για αντιδασικές παρεμβάσεις που θα έχουν τον τίτλο των υποδομών». Επίσης θα «δοθεί συγχωροχάρτι σε παρανομίες και αυθαιρεσίες σε μια περιοχή (σ.σ. Αττική) που υπάρχει φάμπρικα παράνομων αδειών».

Οσον αφορά τις ρυθμίσεις για την τηλεπισκόπηση των δασών, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως «είναι μόνο για την Αττική» ενώ «τίθεται υπό τον έλεγχο της Κτηματολόγιο ΑΕ η εφαρμογή του συστήματος». Παράλληλα έκανε λόγο για «ανυπαρξία πολιτικής βούλησης» προκειμένου να προστατευθούν τα δάση αφού υπάρχουν «2.500 θέσεις δασοφυλάκων που καλύπτονται από 800 άτομα» και «500 κενές θέσεις δασολόγων».

Ειδικά για την κύρωση των δασικών χαρτών, σημείωσε πως «δεν διασφαλίζεται ότι η κύρωση θα προηγείται της αναδάσωσης» ενώ για το ΚΚΕ «πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο έργο των δασικών υπηρεσιών». Οπως είπε το νομοσχέδιο «κάνει βήμα για την μεταφορά στην Κτηματολόγιο ΑΕ και σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ