Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμιά απάντηση για τους γιατρούς

Το αίτημα της έναρξης διαλόγου για Νέο Ιατρικό Μισθολόγιο, δυο μόλις χρόνια μετά την ψήφιση του τελευταίου Μισθολογίου, φέρνει η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Μάλιστα, η νυν ηγεσία - που έχει κατηγορηθεί ότι προήλθε από νόθο συνέδριο - ως πλειοψηφία στην προηγούμενη ηγεσία της ΟΕΝΓΕ είναι συνυπεύθυνη για την κατάρτιση του ισχύοντος Ιατρικού Μισθολογίου, που προκάλεσε προβλήματα δυσλειτουργίας στα νοσοκομεία, αλλά και στις αποδοχές των γιατρών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ δεν πήρε απάντηση - όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της - στα περισσότερα αιτήματα, στη χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Λ. Παπαδήμα. Στη χτεσινή συνάντηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, τέθηκε το θέμα της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά των εφημεριών από 14/6/91 μέχρι 30/5/99, της αύξησης των τιμών των εφημεριών, της μονιμοποίησης των Επιμελητών Β`, της άμεσης καταβολής των αναδρομικών για το 1998 και της άμεσης λειτουργίας των νέων νοσοκομείων (Παπαγεωργίου, Χαϊδαρίου κλπ.). Παράλληλα, η ΟΕΝΓΕ ζήτησε από τον υπουργό την επίλυση του προβλήματος φορολόγησης των εφημεριών ετοιμότητας και του επιδόματος εφημέρευσης των διευθυντών της Α` Ζώνης και των προβλημάτων που δημιουργούν τα φύλλα αξιολόγησης.

Κι ενώ δεν πήρε καμιά απάντηση στα ζωτικά ζητήματα για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, η ΟΕΝΓΕ ζήτησε την -ανέξοδη για την κυβέρνηση - «συνολική συζήτηση για την αναβάθμιση του ΕΣΥ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ