Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΣΠΕΡΟΓΛΟΥ
Ακολουθεί τη δικαστική οδό

Τη δικαστική οδό ακολουθεί πλέον η υπόθεση της σύλληψης του Αβραάμ Λεσπέρογλου, καθώς αναμένεται να προσδιοριστούν οι δίκες για τα αδικήματα που τον βαραίνουν. Ωστόσο τα σενάρια και οι πληροφορίες από τα ΜΜΕ δίνουν και παίρνουν.

Ορισμένες από τις πληροφορίες που διαρρέουν στα ΜΜΕ μέσω των ρεπορτάζ, τον φέρουν σαν «κουρασμένο παλικάρι» που θέλει να... αράξει, άλλες μιλούν για ατζέντες με τηλέφωνα, των οποίων πρέπει η αστυνομικοί να «σπάσουν» τους κωδικούς και άλλες για πενιχρά αποτελέσματα από το ξεψάχνισμα της ηλεκτρονικής ατζέντας. Υπάρχουν και αυτές που τον θέλουν αρχιτρομοκράτη και εκτελεστή σε ενέργειες της «ΕΟ 17Ν».

Επίσης φαίνεται ότι η επιστολή την οποία φέρεται να είχε στείλει στην εφημερίδα «Αθηναϊκή» το 1997, με την οποία αθώωνε τον Γ. Μπαλάφα που δικαζόταν τότε για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες και αναλάμβανε ο ίδιος την ευθύνη, είναι πλαστή. Ο ίδιος αρνείται τη σύνταξή της, ενώ φαίνεται ότι η υπογραφή του δεν έχει καμιά σχέση με την υπογραφή που έφερε η επιστολή.

Πάντως ο συνήγορός του, Σπ. Φυτράκης, έχει δηλώσει ότι ο Α. Λεσπέρογλου «αρνείται τις κατηγορίες και θεωρεί ότι είναι πολιτικός κρατούμενος». Επίσης ότι «για όσα δεδομένα γνωρίζω οι αποδείξεις είναι ισχνές για να στηριχτεί κατηγορία. Πρέπει να γίνει η δίκη του συγκεκριμένου προσώπου με βάση τους κανόνες και να τύχει μιας δίκαιης δίκης».

Με δηλώσεις του εξάλλου ο Γ. Μπαλάφας τονίζει ότι δε γνωρίζει τον Α. Λεσπέρογλου (σσ την ιδία δήλωση έχει κάνει και ο Λεσπέρογλου για τον Μπαλάφα), ενώ θεωρεί ότι η σύλληψη αυτή έγινε για να ασκηθούν πιέσεις από τις ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ