Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κλειστά σήμερα τα ΤΕΙ

Με προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας των ΤΕΙ της χώρας, οι πρόεδροι των ιδρυμάτων διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση και ζητούν να καλυφθούν οι άμεσες οικονομικές ανάγκες των ιδρυμάτων. Η κατάσταση στα ΤΕΙ γίνεται ασφυκτική, καθώς κάποια από αυτά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες ανάγκες, ενώ ο προϋπολογισμός του 2001 προβλέπει μείωση των δαπανών.

Οι διοικήσεις των ΤΕΙ ζητούν σημαντική αύξηση στον τακτικό προϋπολογισμό των ΤΕΙ για το 2001 με βάση τις τρέχουσες ανάγκες, να μειωθεί η διαφορά στις επιχορηγήσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, αναλογική και δίκαιη κατανομή μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ των κονδυλίων από το Γ` ΚΠΣ, αύξηση του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων, αποδέσμευση από τον κρατικό προϋπολογισμό της δαπάνης για τη στέγαση όπως γίνεται για τη σίτιση, άμεση προχρηματοδότηση και των υπόλοιπων ενεργειών του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επαγγελματικής Αρχικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ). Ζητούν παράλληλα να υπάρξει ίδια ρύθμιση με αυτή των ΑΕΙ για την πληρωμή των επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών και επιχορήγηση του φετινού τακτικού προϋπολογισμού των ΤΕΙ για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών που δημιουργούνται λόγω της αύξησης του αριθμού των εισακτέων.

Την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των ΤΕΙ έλαβε η πρόσφατη Σύνοδος των προέδρων τους, οι οποίοι επισημαίνουν ότι εάν μετά τη σημερινή κινητοποίηση δεν καλυφθούν οι άμεσες οικονομικές ανάγκες, θα προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας διαρκείας. Το θέμα θα το συζητήσουν στην επόμενη Σύνοδο Προέδρων των ΤΕΙ στις 15 Δεκέμβρη.

Στο ΤΕΙ Λάρισας

Χτες, επίσης, οι σπουδαστές της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, διεκδικώντας τη βελτίωση των σπουδών και της ποιότητας ζωής τους. Η πορεία ξεκίνησε από το κτιριακό συγκρότημα του ΤΕΙ και κατέληξε στη Νομαρχία Λάρισας, όπου αντιπροσωπεία των σπουδαστών επέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στο νομάρχη, Γιάννη Φλώρο.

Οι σπουδαστές της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία το διεκδικητικό πλαίσιο που πρότειναν οι ΠΚΣ, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, κόντρα στις μεθοδεύσεις υπονόμευσης του αγώνα τους από τις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού τους έχει οριστεί στις 29 του μήνα, πραγματοποιώντας νέα πορεία διεκδίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ