Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΑΛ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Πνίγονται στην υγρασία οι μαθητές

Την κεντρική λεωφόρο του Περάματος απέκλεισαν στις 10 χτες το πρωί και για μία ώρα οι μαθητές του ΕΠΑΛ, με απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου, διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους. Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή συναντήθηκαν με το δήμαρχο Περάματος Γ. Γλύκα, αλλά δήλωσαν ότι για μια ακόμα φορά δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση.

Συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ, όπου φιλοξενούνται περίπου 480 μαθητές την ημέρα και άλλοι 120 στο νυχτερινό και 80 καθηγητές, οι συνθήκες διαρκώς χειροτερεύουν καθώς το σχολείο πνίγεται στην υγρασία. Οι τοίχοι έχουν διαβρωθεί, δύο αίθουσες μένουν κλειστές γιατί τα νερά βγαίνουν ακόμα και από τις πρίζες, και κάθε φορά που βρέχει τα νερά κατακλύζουν τους εσωτερικούς χώρους καθώς οι υδρορροές δεν τα συγκρατούν.

«Το πρόβλημα είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή στη δημοτική αρχή», τόνισε η Μαρία Δελλή, πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος, «αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα, επικαλούμενοι την έλλειψη χρημάτων», είπε.

Χτες ο δήμαρχος για μια ακόμα φορά επικαλέστηκε την έλλειψη χρημάτων και ανέφερε πως οι επισκευές που απαιτούνται θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι. «Αυτές τις υποσχέσεις τις ακούμε 6 χρόνια» τόνισε η Μαρία Δελλή, επισημαίνοντας παράλληλα τα χειρότερα που θα έρθουν και για τα σχολεία μέσα από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τις νέες αρμοδιότητες που θα δοθούν στους δήμους, οι οποίοι σήμερα ούτε σε απλές επισκευές δεν μπορούν να ανταποκριθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ