Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δράση για την επιτυχία της απεργίας

Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες, για την επιτυχία της απεργίας, στις 10 Φλεβάρη, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Προχτές, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με εργαζόμενους φοιτητές και σπουδαστές, σε διάφορους κλάδους (τηλεπικοινωνίες, επισιτισμός, εμπόριο κ.ά. ). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θοδωρής Κούτρας απ' την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ενώ χαιρέτισε η Ελένη Μητικάρη απ' την Γραμματεία του ΜΑΣ.

Τονίστηκε ότι η απεργία είναι υπόθεση και των φοιτητών και σπουδαστών, αφού αυτοί είναι οι αυριανοί, αλλά και οι σημερινοί εργαζόμενοι. Σημειώθηκε δε, ότι η παράλληλη εργασία με τις σπουδές οδηγεί το 17% των φοιτητών στα πανεπιστήμια και το 55% στα ΤΕΙ να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, ότι το 15% των φοιτητών της Παντείου δουλεύουν μόνιμα. Στη συζήτηση ήρθε εμπειρία απ' τους χώρους δουλειάς, όπου τονίστηκε η ανάγκη διαμόρφωσης αγωνιστικής αντίληψης στους νέους εργαζόμενους, κόντρα στην απογοήτευση που καλλιεργείται.

Αποκαλυπτική η στάση ΔΑΠ - ΠΑΣΠ στην ΑΣΟΕΕ

Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη το ΜΑΣ οργανώνει κινητοποιήσεις μέσα στις σχολές, μπροστά στην απεργία, αλλά και με αιτήματα για το κόστος σπουδών. Στο μεταξύ, το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, την περασμένη βδομάδα με πρωτοβουλία του ΜΑΣ, αποφάσισε να είναι κλειστή η σχολή στις 10 Φλεβάρη. Χαρακτηριστική είναι, όμως, η στάση της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ. Η ΠΑΣΠ ...κάλεσε στην απεργία, αλλά υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν μαθήματα! Η ΔΑΠ δήλωσε ότι δε συμφωνεί με τις απεργίες, αλλά συμφώνησε να μη γίνουν μαθήματα γιατί θα υπάρχει πρόβλημα με τις συγκοινωνίες! Η Επιτροπή Αγώνα ΑΣΟΕΕ του ΜΑΣ σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει τις άλλες δυνάμεις (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ-ΑΡΕΝΑ) που «με το που άκουσαν ΠΑΜΕ και οργανωμένο εργατικό κίνημα έβγαλαν αφρούς. Ζήτησαν όλοι με μία φωνή να βγει το ΠΑΜΕ από το πλαίσιο και ήθελαν να σύρουν τον σύλλογο πίσω από τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ που στην προηγούμενη απεργία διάλεξε τον ρόλο του απεργοσπάστη».

Στις 10 Φλεβάρη θα είναι κλειστή η ΣΓΤΚΣ των ΤΕΙ Αθήνας, η ΣΕΜΦΕ και το Φυσικό του ΕΜΠ, με απόφαση των ΔΣ των συλλόγων τους. Η Νομική και το Οικονομικό του Πανεπιστημίου Αθήνας και το ΤΕΙ Χαλκίδας θα είναι κλειστά, με αποφάσεις της διοίκησης των ιδρυμάτων, μετά και από αίτημα του ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ