Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ
Νεκρός εργάτης στα Χανιά

Από τύχη γλίτωσαν δύο εργάτες στη Λάρισα

Τη ζωή του έχασε ένας ακόμη εργαζόμενος, Ινδός μετανάστης, την περασμένη Κυριακή, όταν έπεσε με το κεφάλι από σκαλωσιά ύψους 6 μέτρων, στα Χανιά. Το εργατικό δυστύχημα συνέβη στις 11 το πρωί, στο Βαρύπετρο του Δήμου Θερίσου, στο πλαίσιο εργασιών σιδεροκατασκευής αποθήκης, η οποία βρισκόταν στο προαύλιο εργοστασίου.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στην επιχείρηση καταγγέλλουν ότι η εργοδοσία εντείνει την τρομοκρατία για να μη μιλήσει κανείς τους.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ αναδεικνύει την ευθύνη που έχει το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και η Επιθεώρηση Εργασίας, σημειώνοντας ότι η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, η ανασφάλιστη εργασία, τα ελλιπή μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, η πρόσληψη φτηνού προσωπικού οδήγησαν και σε αυτό το θανατηφόρο «ατύχημα» και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, να παλέψουν για ασφαλή και υγιεινή εργασία.

Στη Λάρισα, από τύχη γλίτωσαν δύο εργάτες της Υπηρεσίας Πρασίνου, του δήμου, όταν, χτες το πρωί, το καλαθοφόρο όπου εκτελούσαν εργασίες σε δέντρα κεντρικού δρόμου της πόλης, ντελαπάρισε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα νοικιάζει ο δήμος Λαρισαίων από ιδιώτη, ενώ οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας καταγγέλλουν πως κανείς δεν ξέρει αν τα εν λόγω οχήματα τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές για την προστασία της ζωής τους. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους η δημοτική αρχή δεν έχει προσλάβει χειριστή, για να χρησιμοποιεί το καλαθοφόρο όχημα που έχει ο δήμος, αλλά εδώ και καιρό παραμένει σε ακινησία, και να μην παίζεται κορόνα - γράμματα η ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ