Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ολοκληρώθηκε χτες το συνέδριο

Το ρόλο που έχουν αναλάβει αξιοποιώντας την Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού για να σπέρνουν αυταπάτες στους εργαζόμενους, ότι μπορεί το καπιταλιστικό σύστημα να γίνει ανθρώπινο, ότι μπορούν να ελπίζουν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα από τα παζάρια των διαλόγων σε «μικροβελτιώσεις» - που σε καμία περίπτωση όμως δε θα βελτιώνουν πραγματικά τη ζωή τους - επιβεβαίωσαν περίτρανα τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ (που έχουν και την πλειοψηφία της διοίκησης) στο 45ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Στον αντίποδα, τα στελέχη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) επιβεβαίωσαν και στο συνέδριο ότι οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο αλλά και συνολικά μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ θα εντείνουν την πάλη τους για την ανασυγκρότηση και ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος. Σ' αυτήν την κατεύθυνση οι ταξικές δυνάμεις ήδη οργώνουν τους τόπους δουλειάς ώστε αυτή η συμβιβασμένη πλειοψηφία να πάρει μαζική απεργιακή απάντηση από τον κλάδο στις 10 του Φλεβάρη.

Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία ψήφισαν 233 αντιπρόσωποι και πήραν: ΔΑΣ 73 ψήφους και 6 έδρες (από 66 ψήφους και 6 έδρες). ΠΑΣΚΕ: 135 ψήφους και 11 έδρες (από 115 και 10 έδρες). ΔΑΚΕ: 25 ψήφους και 2 έδρες (από 40 και 3 έδρες). Για τη ΓΣΕΕ η ΔΑΣ εξέλεξε 3 αντιπροσώπους, η ΠΑΣΚΕ 5 και η ΔΑΚΕ 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ