Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Μαζικά στις 10 του Φλεβάρη

Αγωνιστικό κάλεσμα από την ΟΕΣΒΔΕΝ και την Ενωση Σιδηροαλουμινοβιοτεχνών Αθήνας

Το κάλεσμα που απευθύνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή για τις 10 Φλεβάρη συμβάλλει στην ενίσχυση της συντονισμένης αντιμονοπωλιακής πάλης
Το κάλεσμα που απευθύνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή για τις 10 Φλεβάρη συμβάλλει στην ενίσχυση της συντονισμένης αντιμονοπωλιακής πάλης
Κάλεσμα προς τις διοικήσεις των Εμπορικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών «να κάνουν, έστω και τώρα, το πρώτο βήμα συνδικαλιστικής αντίδρασης στον ορατό, χειροπιαστό σχεδόν βιοποριστικό αφανισμό μας», συμμετέχοντας την Τετάρτη 10 του Φλεβάρη στην πανελλαδική απεργία επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, αυτοκινητιστών, με απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, απευθύνει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ).

Στο κάλεσμά της τονίζει ότι «Μια από τις τελευταίες πλέον πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας ήταν "θα ματώσουμε για να βγούμε από την κρίση". Είναι σαφές ότι το εννοεί και το πράττει. Μόνο που ματώνουν μόνιμα οι ίδιοι, δηλαδή εμείς, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι. Εμείς και αυτοί που ψωνίζουν στα μαγαζιά μας. Η κρίση πλήττει εμάς και όχι όσους έχουν τα πάντα. 4 μήνες μετά τις εκλογές καθημερινά όλο και κάποιο νέο κυβερνητικό μέτρο χειροτερεύει τη θέση μας».

Το ΔΣ της ΟΕΣΒΔΕΝ πιστεύει ότι «οι Εμπορικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες τους: Εχουν τεράστια ευθύνη γιατί δεκαετίες τώρα έχοντας διαγράψει τη λέξη αγώνας και διεκδίκηση αφήσανε τους συναδέλφους έρμαιους, "πρόβατα επί σφαγή" στην εκάστοτε ενάντιά τους εφαρμοζόμενη πολιτική. Εχουν τεράστια ευθύνη γιατί με αυτή τους τη συμπεριφορά, διώξανε τους εμπόρους από το συνδικαλισμό, γιγαντώσανε τις ατομικές απομονώσεις και έχουν στερήσει τη δυνατότητα να αποτρέψουμε εχθρικές ρυθμίσεις μέσα από συλλογικές δράσεις».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Σιδηροαλουμινοβιοτεχνών Αθήνας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ, την Τετάρτη 10 Φλεβάρη, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Κάνιγγος.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Συμπαρατασσόμαστε με τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις των μικρομεσαίων αγροτών, που αγωνίζονται ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική και διεκδικούν το δικαίωμα να μείνουν στον τόπο τους και να ζουν με αξιοπρέπεια καλλιεργώντας τη γη τους.

Καταγγέλλουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες - ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ - που εθελοτυφλούν μπροστά στα καυτά προβλήματα των μικρών και μεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών, υπηρετώντας πιστά την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των βιομηχάνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ