Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα να απαιτήσουν την κατάργηση των τροφείων και να δημιουργηθούν οι ανάλογες υποδομές που θα καλύπτουν το σύνολο των παιδιών

Την επιβολή τροφείων (50 ευρώ) επέβαλε στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Καλαμάτας η δημοτική αρχή (ΝΔ), με το επιχείρημα ότι ...«δε βγαίνουμε». Η δημοτική αρχή, συνεχίζοντας τη φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων της πόλης - μετά τις πρόσφατες αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού - χαρατσώνει και τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επιβολή τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και σημειώνει πως η δημοτική αρχή «ενισχύσει και διευκολύνει το συνολικότερο αντιλαϊκό σχεδιασμό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και της ΕΕ, τους στόχους της στρατηγικής της Λισαβόνας στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και αντί να διεκδικήσει χρήματα από το κράτος γενικεύει τη φορομπηχτική της πολιτική.

Επιπλέον, με αυτή την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών, συνολικά της κοινωνικής πολιτικής και προσθέτει νέα μεγαλύτερα οικονομικά βάρη στους εργαζόμενους.

Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους συλλόγους γονέων, τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες να διαμαρτυρηθούν έντονα και να απαιτήσουν από τη δημοτική αρχή:

  • Να μην επιβληθεί κανένα τροφείο και κανενός τύπου χαράτσι στους παιδικούς σταθμούς.
  • Να γίνονται δωρεάν δεκτά τα παιδιά των ανέργων και των χαμηλόμισθων κατά προτεραιότητα και όλων των εργαζομένων.
  • Να έχουν δικαίωμα να εγγράφουν τα παιδιά τους οι μετανάστες.
  • Να δημιουργηθούν άμεσα καινούριοι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί για να καλύπτονται οι ανάγκες, αφού κάθε χρόνο δεν ικανοποιούνται παρά πολλές αιτήσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα όλου του συστήματος Πρόνοιας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους γονείς στους παιδικούς σταθμούς της Καλαμάτας όχι μόνο να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 10 Φλεβάρη, αλλά και να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία 23ης Μαρτίου στις 11.00 π.μ., για να δώσουν την πρέπουσα απάντηση στη νέα αυτή πρόκληση.

Εχουν έναν επιπλέον λόγο...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ