Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Νέα αναβολή στη δίκη

Νέα αναβολή πήρε η δίκη στο μεικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Αμφισσας, των δύο ειδικών φρουρών Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή και τη νέα συγκρότηση του δικαστηρίου με νέο εισαγγελέα, λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος της εισαγγελέως με την οποία ξεκίνησε η δίκη. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του θανάτου του συζύγου της, η εισαγγελέας κωλύεται να βρίσκεται στη θέση της και έχει πάρει άδεια για ένα μήνα. Η ημερομηνία της δίκης θα οριστεί από τον Εισαγγελέα Εφετών.

Χτες, στην αίθουσα του μεικτού ορκωτού Αμφισσας και χωρίς την παρουσία του Επ. Κορκονέα, λόγω της μεταφοράς του στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού (λόγω καταθλιπτικής διαταραχής), αναδείχτηκε με έντονο τρόπο η διχογνωμία των συνηγόρων της οικογένειας του δολοφονημένου παιδιού και της υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, που υπάρχει για τους χρόνους που ξετυλίγεται η δίκη, για τη μεταφορά της στην Αμφισσα και για τον τρόπο που μπορεί να επιτευχθεί από την πλευρά των δικηγόρων η διεξαγωγή της δίκαιης δίκης, που από την αρχή έχει ζητήσει η μητέρα του 15χρονου.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου συμφώνησαν με την εκ νέου συγκρότηση του δικαστηρίου και την παρουσία νέου εισαγγελέα, ο οποίος θα ενημερωθεί για να προχωρήσει γρήγορα και απρόσκοπτα η δίκη. Ο συνήγορος Χρ. Μυλωνόπουλος, επισήμανε ότι οι προβλέψεις και οι διατυπώσεις ανησυχιών που είχαν τεθεί πριν και κατά την έναρξη της διαδικασίας για τον τόπο που διεξάγεται η δίκη και για την αδυναμία αναπληρωτών ενόρκων και δικαστών, λόγω του μικρού αριθμού των δικαστών στην Αμφισσα καθυστερεί τη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της αδυναμίας αναπλήρωσης των δικαστών και των ζητημάτων που προκύπτουν, θα τεθεί στον Αρειο Πάγο.

Η υπεράσπιση του Επ. Κορκονέα, μέσω του δικηγόρου του Αλ. Κούγια, λίγο μετά την πρόταση που έκανε ο εισαγγελέας για αναβολή, ζήτησε τη διακοπή της δίκης και όχι την αναβολή, μέχρι να λήξει η άδεια της εισαγγελέως και επισήμανε τη δυνατότητα να προχωρά το δικαστήριο με αλλεπάλληλες διακοπές μέχρι να επανέλθει η εισαγγελέας. Ως επιχείρημα χρησιμοποίησε τη... συμπάθεια προς τη μητέρα του δολοφονημένου παιδιού. Αξίζει να επισημανθεί ότι αν συμπληρωθεί το 18μηνο προφυλάκισης των ειδικών φρουρών, αποφυλακίζονται. Και οι δύο ειδικοί φρουροί είναι προφυλακισμένοι από το Δεκέμβρη 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ