Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εξοδος του αθλητισμού από την επιχειρηματική εκμετάλλευση

Συνάντηση με αντικείμενο τα προβλήματα του αθλητισμού είχαν χτες ο πρόεδρος της ΦΙΜΠΑ - Ευρώπης Γ. Βασιλακόπουλος και ο γγ της ΕΟΚ Π. Τσαγκρώνης με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Θ. Λιάππη, υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Κόμματος

Τα προβλήματα που υπάρχουν στον αθλητισμό και πηγάζουν από το πλαίσιο στο οποίο είναι διαμορφωμένος, ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνάντησης του προέδρου της ΦΙΜΠΑ - Ευρώπης Γιώργου Βασιλακόπουλου και του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Παναγώτη Τσαγκρώνη, με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Κόμματος Θοδωρή Λιάππη.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παραδέχθηκε ότι το σημερινό μοντέλο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, όπου το κουμάντο το κάνουν οι εταιρείες, έχει ξεπεραστεί. Οπως επισήμανε, οι λογικές για την απόκτηση κέρδους μέσω του αθλητισμού τον έχει καταντήσει τόπο συνάντησης του νεοπλουτισμού και του υπόκοσμου, που έχει οδηγήσει σε φαινόμενα σήψης όπως το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια. Οπως είπε, πλέον είναι επιβεβλημένη η αλλαγή αυτού του μοντέλου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Νίκος Σοφιανός αναφέρθηκε στη θέση του ΚΚΕ για τον αθλητισμό κάνοντας λόγο για την επιτακτική ανάγκη της εξόδου από τις λογικές που θέλουν τον αθλητισμό - επιχείρηση. Οπως επισήμανε, σημαντικός πρέπει να είναι και ο ρόλος του κράτους που θα πρέπει να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια προσδιορίζοντας τα κίνητρα για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Τέλος, έκανε λόγο για την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αθλητών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, πληρώνοντας αρκετές φορές το... μάρμαρο, από τα τερτίπια των επιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ