Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Πιθανά τον προσεχές Μάρτη ή Απρίλη αναμένεται να υπογραφεί μια νέα συνθήκη για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων που θα αντικαταστήσει το START, δήλωσε χτες ο Σεργκέι Πρικχόντκο, σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Αλλος αξιωματούχος του Κρεμλίνο που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του υποστήριξε πως Αμερικανοί άφηναν το ενδεχόμενο η νέα συνθήκη να υπογραφεί στην Πράγα της Τσεχίας.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Το φορτηγό πλοίο «MV RIM» από την Λιβύη με σημαία Βόρειας Κορέας καταλήφθηκε χτες από πειρατές στο Κόλπο του Αντεν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η καταβολή επιδομάτων ύψους 100 εκατ. δολαρίων από τον ασφαλιστικό όμιλο AIG σε ανώτερα διευθυντικά στελέχη που ευθύνονται για τα χρηματοοικονομικά προβλήματα της εταιρείας προκαλούν από χτες ομοβροντία επικρίσεων από πολιτικούς κύκλους της Ουάσιγκτον. Ως γνωστόν, η AIG το 2008 διασώθηκε από τη χρεοκοπία απ' τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν σαν «κρατική» βοήθεια με χρήματα των φορολογουμένων...

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Το 70% των κροατικών νοικοκυριών είχε εισόδημα που δεν κάλυπτε τις ανάγκες του, το 2009, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Κροατίας. Το μέσο, μηνιαίο εισόδημα των κροατικών νοικοκυριών διαμορφώθηκε σε 6.660 κούνα (909 ευρώ), ενώ το μεγαλύτερο εισόδημα καταγράφηκε στην πόλη του Ζάγκρεμπ (7.630 κούνα ή 1.042 ευρώ).

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η Κινέζα επιχειρηματίας Χέλεν Λου έδινε χρήματα την περίοδο '97-'98 στον τότε βουλευτή των Αυστραλών Εργατικών Τζολ Φιτζγκίμπον με την προσδοκία πως όταν θα γινόταν υπουργός Αμυνας (όπως και έγινε...) «τα χρήματα θα έπιαναν τόπο». Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας «Τhe Age».

ΧΑΓΗ.-- To Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) πρέπει να αποφανθεί εκ νέου εάν σε βάρος του Σουδανού Προέδρου Ομάρ Χάσαν αλ-Μπασίρ πρέπει να απαγγελθεί και πρόσθετη κατηγορία για γενοκτονία στο Νταρφούρ ανακοίνωσαν χτες εφέτες δικαστές του Δικαστηρίου. Το Σουδάν ανακοίνωσε ότι η απόφαση είναι πολιτική και ότι αποσκοπεί στην παρεμπόδιση των πρώτων πολυκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα σε δύο μήνες μετά από περίπου δύομιση δεκαετίες.

ΜΟΣΧΑ.-- Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσαν χτες πως σκότωσαν τον Μοκχμάντ Μοχμάντ Σαμπάαν, ηγετικό στέλεχος της «Αλ Κάιντα» στο Βόρειο Καύκασο, κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης που έλαβε χώρα στο Νταγκεστάν. Ο Σαμπάαν καταζητείτο από τις αιγυπτιακές αρχές για τρομοκρατικές δραστηριότητες, αναφέρεται στην ανακοίνωση των FSB.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ