Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκαλεί ο Δήμος Τρίπολης

Επιχειρεί να εγκαινιάσει «Αντιστασιακό μνημείο» παραχαράσσοντας τη σαφή βούληση αντιστασιακού Αγωνιστή, ακόμη και μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου

Προκαλώντας τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνει, την Κυριακή 7.2.2010 το πρωί, τελετή - φιέστα εγκαινίων «Αντιστασιακού μνημείου», προβάλλοντας πως έτσι εκπληρώνει, τάχα, τη σχετική βούληση του αντιστασιακού Αγωνιστή Νίκου Παν. Παρασκευόπουλου. Κι αυτό, ενώ, όπως ο ίδιος ο αγωνιστής προέβλεπε στη διαθήκη του και αναγνωρίστηκε κατηγορηματικά με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης από το 2004, αρμόδιος για την ανέγερση Μεγαλοπρεπούς Μνημείου της ΕΑΜικής Αντίστασης, είναι η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΑΕΑ, στην οποία και περιέρχονται τα όσα κληρονομικά δικαιώματα είχε διαθέσει στο Ιδρυμα με την Επωνυμία: «ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1941-1945», καθώς το ίδρυμα δεν εκπλήρωσε τα οριζόμενα στη διαθήκη του αγωνιστή στο χρονικό περιθώριο που έθετε.

«Μπροστά σ' αυτήν την αήθη και πέρα από κάθε νομιμότητα και ηθική συμπεριφορά σας, που προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα», αναφέρεται σε «Εξώδικη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ», που κατέθεσε ενώπιον παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου ή Αρχής. Η ΠΕΑΕΑ καλεί το Δήμο και όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση της τελετής «όπως απέχετε από κάθε ενέργεια που αφορά εγκαίνια και "φιέστες" , μέχρι να εκδοθεί (οριστική) απόφαση από το Εφετείο επί της Εφεσης του 1ου από σας».

Σχετικό εξώδικο με παρόμοιο περιεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, απέστειλε στους εμπλεκόμενους στις παραπάνω ενέργειες και η χήρα του Αγωνιστή Ν. Παρασκευόπουλου, που αναγνωρίζει την ΠΕΑΕΑ ως νόμιμο κληρονόμο.

Εξάλλου, με ανακοίνωση - καταγγελία της, την οποία παρουσίασε χτες στην πόλη της Τρίπολης ο πρόεδρος του Παραρτήματός της, η ΠΕΑΕΑ, καταγγέλλει ως πρόκληση τη φιέστα που ετοιμάζει ο Δήμος Τρίπολης. Συγκεκριμένα, εκτός των άλλων, τονίζεται πως:

...«Εγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη βούληση του διαθέτη, συναγωνιστή Νίκου Παρασκευόπουλου, όπως ρητά αναφέρεται στη διαθήκη του, και θέλουν να το παίξουν και εθνικοί ευεργέτες». Ενώ «παραμέρισαν ακόμα και τη σύζυγο του αείμνηστου συναγωνιστή Ν. Παρασκευόπουλου και έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη βούληση του Διαθέτη. Δεν ανέγειραν μεγαλοπρεπές μνημείο στον τόπο που ο ίδιος ήθελε και μάλιστα Μνημείο της ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Δεν παρέδωσαν τα περιουσιακά στοιχεία ύψους 150 εκατομμυρίων δραχμών στην ΠΕΑΕΑ, μετά την παρέλευση 24 μηνών, όπως ορίζεται στη διαθήκη, αφού δεν είχαν πράξει τίποτα. Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμα και δικαστικές αποφάσεις που τους υποχρεώνουν να συμμορφωθούν με τη βούληση του διαθέτη»...

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ, καλεί τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας «να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες φιέστες που προσβάλλουν τους αγωνιστές και τους αγώνες τους. Και κάνει γνωστό σε κάθε αρμόδιο ότι, με όλα τα μέσα θα παρεμποδίσουμε τους παραχαράκτες της Ιστορίας και της βούλησης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ένας απ' τους οποίους ήταν και ο συναγωνιστής Νικ. Παρασκευόπουλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ