Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Σε δημοτική επιχείρηση μεταφέρει τις κοινωφελείς δραστηριότητες

Στη δημιουργία δημοτικής επιχείρησης στην οποία μεταφέρει κάθε κοινωφελή δραστηριότητα του δήμου και που θα αποτελέσει φορέα εφαρμογής κάθε είδους ελαστικής σχέσης εργασίας, προχώρησε πρόσφατα η δημοτική αρχή Ελευσίνας (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ). Το πώς θα λειτουργεί και ποιες δραστηριότητες θα ασκεί η «Κοινωφελής Επιχείρηση», όπως θα ονομάζεται, προσδιορίζεται με κάθε λεπτομέρεια από το διετές πρόγραμμα δράσης 2010-2011 που συντάχτηκε και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου για λογαριασμό του δήμου.

Ειδικότερα, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα, η επιχείρηση θα αναλάβει συνολικά έξι δραστηριότητες: Παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 4-12 ετών. Θερινή δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 6-12 ετών. Διαχείριση πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. Προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον. Οργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ακόμα οι εκδηλώσεις των «Αισχυλείων».

Γίνεται αντιληπτό ότι όλες οι παραπάνω υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται από το κράτος στο λαό της περιοχής, μπαίνουν πλέον υπό τη «σκέπη» της δημοτικής επιχείρησης. Είναι προφανές ότι η χρηματοδότησή τους θα προέλθει από τη φορολόγηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ή την είσοδο επιχειρηματιών σε τομείς που σχετίζονται με την Πρόνοια, τον Αθλητισμό, το Περιβάλλον. Αλλωστε, η δημοτική αρχή της Ελευσίνας έχει διαπρέψει στο αλισβερίσι με τους μεγαλοβιομήχανους της περιοχής τους οποίους έχει αναγορεύσει σε μεγάλους ευεργέτες και φυσικά με το αζημίωτο.

Η δημοτική αρχή κάνει ένα ακόμα αντιλαϊκό βήμα σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Στη δημοτική επιχείρηση προβλέπονται τουλάχιστον 61 οργανικές θέσεις. Αναλύοντας το πρόγραμμα δράσης αποκαλύπτεται ότι για να υλοποιηθούν τα προγράμματα της επιχείρησης, θα εφαρμοστούν όλων των ειδών οι εργασιακές σχέσεις. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των εργαζομένων που θα απασχοληθούν στις δραστηριότητες θα είναι με δίμηνες συμβάσεις, μίσθωσης έργου, από προγράμματα του ΛΑΕΚ και του ΟΑΕΔ και προγράμματα ΑμΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ