Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
«Δε μασάνε» από ψίχουλα και κοινωνικούς εταίρους

Στην εξέδρα της απεργιακής συγκέντρωσης ανεβαίνουν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, εκφράζοντας τους καπιταλιστές του τόπου και ακολουθούν εκπρόσωποι από το πολιτικό και συνδικαλιστικό «σκυλολόι», που τρέχει πίσω από τις ανάγκες του κεφαλαίου: ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, ΓΣΕΕ.

Αφού καλεί όλους τους «κοινωνικούς εταίρους» να «κάτσουν προσοχή» και να συνάψουν «κοινωνικό συμβόλαιο», απευθύνεται στο συγκεντρωμένο πλήθος και αναφωνεί: «Σας καλώ, συνάδελφοί μου εργάτες, προκειμένου να βγούμε όλοι εμείς από την κρίση να με βοηθήσετε κι εσείς». Πετάει κόκαλα στους εργάτες, τη στιγμή που αυτός μοσχαναθρεμμένος απολαμβάνει τα τεράστια κέρδη από την ξένη εργασία. Οι «κοινωνικοί εταίροι» κάθονται και κοιτούν, μα οι εργάτες παίρνουν την τύχη στα χέρια τους και πετούν με κλοτσιές κάτω από τη σκηνή την αντεργατική «παρεούλα».

Πρόκειται για το ευφάνταστο, αυτοσχέδιο σκετσάκι που παρουσιάστηκε στην απεργιακή συγκέντρωση, εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι οι εργαζόμενοι δε θα καταπιούν εύκολα το «χάπι» της υποταγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ