Σάββατο 13 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν έχουν τέλος οι απολύσεις

Αποφασιστική η παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων για τη διαφώτιση και την οργάνωση των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Δεν έχουν σταματημό οι απολύσεις εργαζομένων, κάνοντας άμεση και επιτακτική την οργάνωση και την πάλη τους προκειμένου να μη δεχτούν να συνεισφέρουν στην κρίση των καπιταλιστών. Ολα τα χρόνια οι εργαζόμενοι χάριζαν με τη δουλειά τους «τρελά κέρδη» στις επιχειρήσεις και τώρα καλούνται να δεχτούν - με διάφορα εκβιαστικά «επιχειρήματα» - να χάσουν τη δουλειά τους προκειμένου η εργοδοσία να βγει ακόμα πιο κερδισμένη από την κρίση. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποτινάξουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, να βγάλουν από τη μέση τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που τους καλεί σε υποταγή και να μη δεχτούν να πληρώσουν για μια κρίση που δεν προκάλεσαν οι ίδιοι. Μόνο τις τελευταίες μέρες:

  • Στο συνεργείο της εταιρείας «OPEL», με την επωνυμία «ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΕ», στην Πάτρα, απολύθηκαν δύο εργαζόμενοι. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Η ΕΝΩΣΗ» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι η εργοδοσία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, λέγοντας προκλητικά πως επειδή δεν έχει κέρδη, απέλυσε τους δύο εργαζόμενους για να έχουν δουλειά οι υπόλοιποι! Σε πρώτη ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους το Συνδικάτο περιφρούρησε στην απεργία της Τετάρτης το συνεργείο και κάλεσε την εργοδοσία να τους επαναπροσλάβει. Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους «να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το Συνδικάτο, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στις απολύσεις συνολικά, να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας σε μισθούς και ασφάλιση που καταστρατηγούνται σε μια σειρά συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανουργεία».
  • Στην εταιρεία «ΑΦΟΙ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΙ», που δραστηριοποιείται στον κλάδο του χαρτιού, η εργοδοσία έχει ήδη προχωρήσει στην απόλυση μιας εργαζόμενης, ενώ ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες. Οι εργαζόμενοι, απ' την πλευρά τους, απαντούν με κλιμάκωση του αγώνα. Με καθολική συμμετοχή τους στην απεργία του ΠΑΜΕ που έγινε στις 10 Φλεβάρη και τη συσπείρωσή τους γύρω απ' το ταξικό Συνδικάτο Εργαζομένων Χάρτου Νομού Αττικής, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και να μην προχωρήσει η διοίκηση σε νέες απολύσεις.
  • Σε άλλες 7 απολύσεις - μετά τις 4 του Νοέμβρη - προχώρησε η εταιρεία φαρμάκου LAVIPHARM, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του ομίλου και να τους υποτάξει στην κερδοφορία της. «Ολο το προηγούμενο διάστημα πληρώσαμε με τη δουλειά μας τα εκατομμύρια κέρδη της LAVIPHARM, ενώ εμείς αμειβόμαστε με ψίχουλα. Η εργοδοσία δε μοιράστηκε τα τεράστια κέρδη της μαζί μας», τονίζει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αθήνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ