Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση
  •   Ο εισαγγελέας κατηγορεί τον Ι. Παντζιαρέλα ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τους δυο Αλβανούς στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής
  • Θλιβερές εκδηλώσεις «αλληλεγγύης» από συγχωριανούς του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή άσκησε χθες ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης σε βάρος του 56χρονου, Ιωάννη Παντζιαρέλα, ο οποίος την Τρίτη το πρωί σκότωσε εν ψυχρώ δύο νεαρούς Αλβανούς στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής. Επίσης δίωξη ασκήθηκε για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο Παντζιαρέλας πήρε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα στην 4η τακτική ανακρίτρια, στην οποία ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία, ενώ μέχρι τότε θα κρατείται στο Τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης.

Εξω από το γραφείο του εισαγγελέα, 20 περίπου κάτοικοι της Γαλάτιστας υποδέχτηκαν τον 56χρονο με χειροκροτήματα και κάποιοι προκλητικά δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι ο Παντζιαρέλας βρισκόταν σε άμυνα όταν έκανε το φονικό και ότι «καλά έκανε». Αλλοι πρόσθεσαν ότι οι Αλβανοί που ζουν στο χωριό τους θα πρέπει αμέσως να το εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μιχαήλος κατηγορεί τον Παντζιαρέλα ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τους δύο αλλοδαπούς, καθώς η γνωμάτευση του ιατροδικαστή Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι οι νεαροί δέχτηκαν δύο σφαίρες εξ επαφής στο κεφάλι, γεγονός που αποκαλύπτει ότι ο Παντζιαρέλας δε βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας. Επίσης σοβαρά έλαβε υπόψη ο εισαγγελέας και την κατάθεση του αδελφού του ενός θύματος, ο οποίος είπε ότι ο δράστης γνώριζε τον έναν από τους δύο νεαρούς που εκτέλεσε. Σημειώνεται ακόμη ότι δε βρέθηκε το μαχαίρι, με τον οποίο ο Παντζιαρέλας ισχυρίστηκε ότι τα δύο θύματα τον χτύπησαν με σκοπό να τον ληστέψουν.

Στο μεταξύ, η δικογραφία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής για την υπόθεση ολοκληρώθηκε χθες. Ο Παντζιαρέλας στην κατάθεσή του στην αστυνομία παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε στο κεφάλι εν ψυχρώ τη δεύτερη φορά τους δύο νεαρούς Αλβανούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ