Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Εξωφρενικές αυξήσεις τελών και πετρελαίου

Με αφορμή τη νέα αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 11% (ενώ ο πληθωρισμός είναι 3%) που αποφάσισε πριν τρεις μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, αλλά και τη νέα σε μια μέρα αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά 7%, η κίνηση «Πειραιάς - Αναγέννηση», με ανακοίνωσή της απευθύνει στους Πειραιώτες κάλεσμα αντίστασης ενάντια στις πολυεθνικές και στους εντολοδόχους τους στην κυβέρνηση και το Δήμο Πειραιά.

«Πειραιώτες, αντισταθείτε και για το θέμα του πετρελαίου και για το θέμα των ανταποδοτικών τελών. Είναι και αυτά μέσα στα προβλήματά σας, όλα δεμένα, είναι κι αυτά μέσα στην ανάγκη να μας βρουν εμπόδιο, να μπορέσουμε όλοι ν' ανατρέψουμε αυτή την πολιτική», τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία επίσης επισημαίνεται ότι το πετρέλαιο και τα ανταποδοτικά είναι δύο παράλληλα θέματα της επικαιρότητας, που τονίζουν αυτή την ίδια ενιαία αντιλαϊκή πολιτική, που περνά και μέσα από τους δήμους και πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να παλέψουν για να ανατραπεί. Σχολιάζοντας ειδικότερα τη στάση της εκλεγμένης με τη σημαία της ΝΔ Δημοτικής Αρχής Πειραιά, η κίνηση «Πειραιάς - Αναγέννηση» επισημαίνει: «Ο δήμος της τάχα αντιπολίτευσης εκτελεί θαυμάσια τις εντολές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για νέες φορολογίες, για μείωση του κοινωνικού κράτους, για πελατειακή υποστήριξη, αλλά και έσοδα από την ασυδοσία των μαγαζιών, για εξυπηρέτηση της εξωφρενικής πλέον πολιτικής στο κυκλοφοριακό που υπαγορεύουν οι εταιρίες αυτοκινήτου και καυσίμων που κυβερνάνε τη γη και φτάνει μέχρι το σημείο να φτιάχνει το γκαράζ του αίσχους και του δηλητηρίου στην Υπεραγορά με χίλιες παρανομίες».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Θα μας βρείτε στις γειτονιές σας να παλεύουμε και για τα μικρά προβλήματα, εκεί που οι ίδιοι ληστές και το σύστημά τους κλέβουν το πάρκο, την ησυχία σας, με τα μαγαζιά της νύχτας, την προοπτική ν' ανασάνετε. Θα χαρούμε να ανταμώσουμε και στους ευρύτερους αγώνες, στους κεντρικούς δρόμους ενάντια στην ανεργία, στη χειροτέρευση της Παιδείας και της Υγείας, στην αποδιάρθρωση του Ασφαλιστικού, ενάντια στην ακρίβεια, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Διαδώστε παντού με τις κινητοποιήσεις σας πως τα παιδιά του Πειραιά δεν το βάζουν κάτω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία του ΚΚΕ σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή (2017-09-16 00:00:00.0)
Θετική ανταπόκριση σε εργαζόμενους και νεολαία (2006-09-12 00:00:00.0)
Να μην ξεπουληθεί το Πασαλιμάνι (2003-02-08 00:00:00.0)
Διεκδικούμε όσα στερούν από τους Πειραιώτες (2002-09-20 00:00:00.0)
Αύξηση τελών μέχρι και 30%! (1997-12-20 00:00:00.0)
Η πόλη των παρκο-παρανομιών (1997-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ