Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Να μην ξεπουληθεί το Πασαλιμάνι

Παρέμβαση και για τα «Βοτσαλάκια»

Προειδοποίηση στους επίδοξους κερδοσκόπους να κατεβάσουν τα χέρια τους από το Πασαλιμάνι και να μην επενδύσουν σε αυτό απηύθυνε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς-Αναγέννηση», Κώστας Τζατζάνης, τονίζοντας: «Είναι καιρός να πούμε "όχι", να προειδοποιήσουμε και να παλέψουμε τέτοιες θρασείες ενέργειες των ευρωλάγνων "ξεπουληματιών", όπως το ξεπούλημα του Πασαλιμανιού από την "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ" (ΕΤΑ) (σ.σ. θυγατρική του ΕΟΤ στην οποία έχει μεταβιβάσει όλη την ακίνητη περιουσία του για "αξιοποίηση")».

Ο Κ. Τζατζάνης ζητά το θέμα της εκχώρησης από την ΕΤΑ του Πασαλιμανιού σε ιδιώτες να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Καταγγέλλει, ταυτόχρονα, τη στάση του προέδρου του ΔΣ, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την αποχώρηση από την τελευταία συνεδρίαση, λόγω σοβαρής οικογενειακής ασθένειας, του επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς-Αναγέννηση», έπεισε το Σώμα να μη ληφθεί απόφαση. Ο Κ. Τζατζάνης υπενθυμίζει κείμενο που είχε υπογράψει και διαβάστηκε και κατατέθηκε στο Προεδρείο, στο οποίο επισημαίνεται, ανάμεσα στα άλλα:

«Με βάση ότι η Ζέα είναι δημόσιος χώρος ζωτικής σημασίας για τη φυσιογνωμία και λειτουργία της πόλης του Πειραιά, θεωρούμε ότι δεν μπορεί να γίνει η διαχείρισή του από κανέναν άλλο εκτός από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές της πόλης. Προτείνουμε να ληφθεί απόφαση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί την ακύρωση της σύμβασης». Ο επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς- Αναγέννηση» καλεί τους αρμόδιους του δήμου να εγγράψουν το θέμα στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για τη λήψη απόφασης που να αντιτίθεται σαφώς στο ξεπούλημα και στην αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα διαχείρισης και λειτουργίας του Πασαλιμανιού (Μαρίνας Ζέας συμπεριλαμβανομένης...), ή να προβλεφτεί συζήτηση προ ημερησίας διάταξης, όπου και να ληφθεί απόφαση και με ονομαστική ψηφοφορία, για να ξέρουν οι Πειραιώτες...

Εξάλλου, στην Επιτροπή του άρθρου 18 με κοινοποίηση στον εισαγγελέα προσέφυγε ο επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς-Αναγέννηση», μετά την άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου να επαναλάβει παλαιότερη απόφασή του για το γκρέμισμα κέντρου αναψυχής στη μέση της πλαζ «Βοτσαλάκια», το οποίο χαρακτηρίζεται παράνομο.

«Πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το συνεχιζόμενο τεράστιο σκάνδαλο στα "Βοτσαλάκια"», δήλωσε ο Κώστας Τζατζάνης, προσθέτοντας:

«Η Κίνησή μας προχώρησε στις ενέργειες που είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι η πρώτη φορά που κάνει κοινοποίηση σε εισαγγελέα, για πράξεις της Δημοτικής Αρχής και αυτό το επιβάλλει η πρωτοφανής κοροϊδία που παίζεται στην πλάτη του πειραϊκού λαού. Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για γκρέμισμα την εξουδετέρωσε η Δικαιοσύνη αφού ο δήμαρχος δεν υπεράσπισε τη θέση του δήμου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ