Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Η «Απογευματινή» αναφέρεται σε συνέντευξη του Κάρλος σε αυτήν, στην οποία ζητά να καταθέσει για τον «ΕΛΑ» και τη «17Ν». «Είμαι πρόθυμος ν' απαντήσω σε ό,τι με ρωτήσουν».

Το «Εθνος» αναφέρει δήλωση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κ. Τσίμα, που διέψευσε ότι στο παρελθόν είχε συναντηθεί με Βρετανό αξιωματούχο για την υπόθεση της «17Ν». Το στοιχείο αυτό αναφέρεται σε βιβλίο των Α. Παπαχελά και Τ. Τέλογλου.

Η «Ελευθεροτυπία» γράφει ότι από την «Επαναστατική Μαχητική Αριστερά», που είχε τοποθετήσει βόμβα στο σπίτι του βιομηχάνου Κ. Τσάτσου στο Κολωνάκι, το 1985, προέκυψε η «1η Μάη». Η τελευταία εμφανίστηκε το 1987 με την απόπειρα δολοφονίας του τότε προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Ραυτόπουλου.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» επισημαίνει ότι «προτού φτάσουν τα αρχεία της "Στάζι" στην Ελλάδα, παρακολουθούσε η Αντιτρομοκρατική τον Χρ. Τσιγαρίδα και τον εμφανιζόμενο αργότερα - στα αρχεία - ως "Νίκολας". Και το πιο σημαντικό: Εως το 1995 οι ελληνικές υπηρεσίες είχαν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία περί πιθανότατης διείσδυσης της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας τουλάχιστον στη "17Ν". Οι αρχές θεωρούσαν από τότε τον Χ. Τσιγαρίδα ιδεολογικό εγκέφαλο του "ΕΛΑ" και ότι συνέχισε τη δράση του έως το 1995». Παράλληλα, προσθέτει ότι «εντονότατα απασχόλησε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, την περίοδο 1993-1995, ένας Τούρκος αρμενικής καταγωγής, για τον οποίο υπήρχαν ασφαλείς πληροφορίες ότι είχε καταφέρει να ενταχθεί στην "17Ν". Το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν μέλος της τουρκικής αριστερίστικης οργάνωσης "Ντεβ Σολ". Συνελήφθη, όμως, από τη ΜΙΤ και αφού βασανίστηκε ομολόγησε και στρατολογήθηκε από αυτήν».

Η «Καθημερινή» ισχυρίζεται ότι «το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών έχει πλέον στραφεί στην προσπάθεια εξάρθρωσης των οργανώσεων "1η Μάη" και "Επαναστατικοί Πυρήνες", που συνδέονται με τον "ΕΛΑ". Οι τελευταίοι συνδέονται με αυτόν σε μια κατάσταση διαδοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ