Κυριακή 21 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 21/2
  • Τάκης Καλογερόπουλος
    Τάκης Καλογερόπουλος
    Μουσικές του Αιγαίου - Ηχοι των παλιών καιρών, στις 3μμ, στην «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15, Βοτανικός, 210.3474.074) από τους Γιάννη Ζευγόλη (βιολί, τραγούδι) και τους «Βοριάδες» (Ματθαίος Ζευγόλης: λαούτο - τραγούδι, Μανώλης Κοντογιώργος: λαούτο, Διονυσία Παπούλη: τραγούδι, Αχιλλέας Περσίδης: κρητικό λαούτο). Στον ίδιο χώρο, στις 9.30μμ, η συνθέτρια Εύα Λουκάτου παρουσιάζει την πετυχημένη δισκογραφική της δουλειά «Ετσι θα γινει». Μαζί της οι τραγουδιστές Χριστίνα Γκόλια, Σοφία Παπάζογλου, Απόστολος Ρίζος και η «Ομάδα Φ», σ' ένα απρόσμενο «ταξίδι».
  • Ο τραγουδοποιός Θωμάς Φώτης παρουσιάζει κομμάτια από το δίσκο του «Ξεχασμένο Τάμα», αλλά και διασκευές από την ελληνική ροκ και όχι μόνο σκηνή, σ' ένα ακουστικό πρόγραμμα, στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι, 210.3623.625). Μαζί του ο Γιάννης Καστανάς.
Δευτέρα 22/2
  • Αφιερωμένο στη μνήμη του συνθέτη - μουσικολόγου - συγγραφέα Τάκη Καλογερόπουλου (1946-2009) είναι το ρεσιτάλ βιολιού του Χρήστου Κολοβού, στο «Ατενέουμ» (Αίθουσα Συναυλιών «La Divina»), στις 8.30μμ, με τη σύμπραξη του Α' Τσέλλου της ΕΛΣ Μαρίνας Κολοβού και του βιολονίστα Γιώργου Σαμοΐλη. Θ' ακουσθούν έργα των Γ. Καζάσογλου, Ντ. Κωνσταντινίδη, Ν. Παγκανίνι, Σ. Ντανκλά, Α. Μποροντίν, Α. Βιετάν και Γκρ. Μπάτσεβιτς. Το έργο του Γ. Καζάσογλου «11 Μινιατούρες για σόλο τσέλο» ακούγεται σε Α΄ παγκόσμια εκτέλεση.
  • Πλεγμένη με μελωδικά υφάδια είναι η «Κουρελού», που «ξεδιπλώνει» η Βασιλική Καρακώστα, συνοδευόμενη από εξαίρετους μουσικούς, από σήμερα και κάθε Δευτέρα (10.30μμ), στο «Κοο - Κοο» (Ιάκχου 17, Γκάζι, 210.3450.930). Ενα πρόγραμμα με «έντεχνα», ελαφρά, ρεμπέτικα, λαϊκά, δημοτικά, ποντιακά, θρακιώτικα, ηπειρώτικα, κρητικά ή τυνησιακά τραγούδια, που τα ξανασυστήνει και τα μεταμορφώνει σε πρώτη ύλη για το σύγχρονο πανηγύρι... Μαζί της, οι Νίκος Μέρμηγκας (νυκτά έγχορδα), Κλέων Αντωνίου (κιθάρες), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Νίκος Ράλλης (τρομπέτα).
  • Χρήστος Θηβαίος
    Χρήστος Θηβαίος
    Ο Μάνος Πυροβολάκης εμφανίζεται (10μμ), στη Θεσσαλονίκη, στο «Club του Μύλου» (Ανδρέου Γεωργίου 56, 2310.510.081). Μαζί του, η τραγουδίστρια Αγγελική Ζήκα.
Τρίτη 23/2
  • Συνεχίζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών η έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Καστρίτση με τίτλο «Ο άνθρωπος και ο ίσκιος του».
Τετάρτη 24/2
  • Ζωγραφική και χαρακτική με τίτλο «Αναδρομές», παρουσιάζει (έως 6/3) η Μαίρη Σχοινά στην αίθουσα τέχνης «Γαία».
  • Ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Γιώργος Νινιός και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος - τρεις φίλοι από παλιά - ενώνουν τις δυνάμεις και το πολύπλευρο ταλέντο τους, κάθε Τετάρτη (11μμ) στα «9/8» (Λ. Αλεξάνδρας 40, Πεδίον Αρεως, τηλ. 210.8235.841), στο πρόγραμμα «Ανδρες σε απόγνωση».
Πέμπτη 25/2
  • Ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου, παρέα με τους φίλους του Παντελή Θαλασσινό και Γιώτα Νέγκα, προσκαλεί στο «Κύτταρο» (Ηπείρου 48 και Αχαρνών, 210.8224.134, 9μμ) σε ένα «ταξίδι» με τραγούδια από παλαιότερες δισκογραφικές δουλειές του, καθώς και από την τελευταία του με τίτλο «Σαν των ανθρώπων τις φωνές».
Παρασκευή 26/2
  • Συναυλιακό διήμερο με την εξαίρετη Ορχήστρα του Παρισιού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε διεύθυνση του αρχιμουσικού Κρίστοφ Εσενμπαχ. Σήμερα παρουσιάζει τα έργα: «Ελεονόρα» (εισαγωγή) και τη Συμφωνία αρ.3 (Ηρωική) του Μπετόβεν, καθώς και το Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα, KV 622 σε λα μείζονα του Μότσαρτ, με σολίστ τον κλαρινετίστα Φιλίπ Μπερό. Αύριο, η ορχήστρα συνοδεύει τη μεγάλη λυρική ερμηνεύτρια Βάλτραουτ Μάγιερ.
  • Ο Χρήστος Θηβαίος ξεκινά τις τριήμερες εμφανίσεις του στο «Club του Μύλου», στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του και επιλογές από αγαπημένα του τραγούδια.
  • «Η Κουρελού» με τη Βασιλική Καρακώστα
    «Η Κουρελού» με τη Βασιλική Καρακώστα
    Πορτρέτο - παρουσίαση του συνθέτη και σολίστ ακορντεόν Χρήστου Ζερμπίνου διοργανώνει η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών (8μμ), στο Ελληνικό Ωδείο (Κηφισίας 148 και Πεντέλης 2, Μαρούσι, 210.6140.030).
  • Τελευταίο διήμερο, σήμερα και αύριο (11μμ) της Δήμητρας Γαλάνη, της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των «Ιmam Baildi», στο «Vox» (Ιερά Οδός 16, 210. 3411.000).
  • Ο Απόστολος Ρίζος συνεχίζει τις εμφανίσεις του, «Δίπλα στο Ποτάμι» (Λάμπρου Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι, 210.2610.444), κάθε Παρασκευή και Σάββατο (10.30μμ). Μαζί του σήμερα τα «Υπόγεια Ρεύματα» και αύριο η Ρίτα Αντωνοπούλου.
Σάββατο 27/2
  • Το μουσικό σχήμα «Ματ σε Δύο Υφέσεις» εμφανίζεται (10.30μμ) στον «Ιανό» (Σταδίου 24, 210.3217.810), σε μια βραδιά με εκπλήξεις και πολλούς καλεσμένους. Παίζουν: Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (Πολίτικο λαούτο, κιθάρα φωνή), Σπυριδούλα Μπάκα (φωνή), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα, κρουστά), Πέτρος Λαμπρίδης (μπάσο), Κώστας Τσιουλάκης (τύμπανα, πλήκτρα), Δημήτρης Βαρελόπουλος (ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή), Γιάννης Τσιουλάκης (πιάνο).

Γιώργος Νινιός, Παύλος Κοντογιαννίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
Γιώργος Νινιός, Παύλος Κοντογιαννίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ