Κυριακή 14 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολύμορφο και απαιτητικό άνοιγμα

Πλούσια πείρα μεταφέρθηκε στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ με νέους από την κατάρτιση, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη να δοθεί βάρος στη νεολαία
Πλούσια πείρα μεταφέρθηκε στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ με νέους από την κατάρτιση, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη να δοθεί βάρος στη νεολαία
Η μάχη της απεργίας στις 10 Φλεβάρη έδωσε νέα ώθηση στις πρωτοβουλίες, την ευθύνη αλλά και την ευρηματικότητα με την οποία οι ταξικές δυνάμεις δούλεψαν ώστε η οργάνωση της πάλης να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Ολες τις μέρες της προετοιμασίας της απεργίας, με εξορμήσεις, με περιοδείες, με συζητήσεις, με συσκέψεις που έγιναν στους ίδιους τους χώρους δουλειάς, αλλά και στις πύλες πολλών από τα γκέτο της εργοδοσίας, ακόμα περισσότεροι εργάτες συζήτησαν το πλαίσιο του ΠΑΜΕ που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ανέλαβαν ευθύνες, σήκωσαν το βάρος της απόφασης να δράσουν για την επιτυχία της απεργίας.

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, για παράδειγμα, πραγματοποίησε μια από τις πιο πλατιές παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων, πήγε σε εργοστάσια όλης της χώρας, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Πάτρα, προκειμένου να οργανώσει συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις εργατών. Με την καθοριστική παρέμβασή της, μια σειρά από σωματεία αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία. Αλλά και η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο της Αττικής στο Γάλα, στα Τρόφιμα και στα Ποτά, πήγε σε όλα τα μεγάλα εργοστάσια της περιοχής, δίνοντας μάχες ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη δουλειά με τη νεολαία, με συσκέψεις νέων εργατών και εξορμήσεις στις σχολές του ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ