Κυριακή 14 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΚΟΝΤΙ» - ΒΟΛΟΣ
Η εργοδοσία κρύβει αμέτρητα «ατυχήματα»

Πάνω από 130 «ατυχήματα» έχουν γίνει την 8ετία 2001 - 2009 όπως καταγγέλλεται σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Μέτρα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και να εφαρμοστούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο «ΚΟΝΤΙ» στο Βόλο, όπου έχουν σημειωθεί και συγκαλυφθεί μια σειρά εργατικά «ατυχήματα», απαιτεί με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Απ. Νάνος.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση επισημαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες πως «από το 2001 έως το 2009, έγιναν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο 133 εργατικά "ατυχήματα" (θλαστικά τραύματα και κατάγματα) και ένα θανατηφόρο στην έξοδο του εργοστασίου. Ομως, αντί να δηλωθούν ως εργατικά "ατυχήματα", η εταιρεία με την ανοχή του σωματείου και επιστρατεύοντας την εργοδοτική τρομοκρατία, χορηγούσε κανονικές άδειες στους τραυματισμένους εργάτες (!) και έκανε απολύσεις, όπως αυτές που έγιναν το 2008».

Το πλήθος των εργατικών ατυχημάτων «δείχνει καταφανώς την τεράστια έλλειψη μέτρων προστασίας των εργατοτεχνιτών (...) αλλά και τους ελλιπείς ελέγχους του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας)». Καταλήγοντας ερωτάται ο υπουργός:

«Πόσοι και τι είδους έλεγχοι έχουν γίνει από το 2001 μέχρι σήμερα από το ΣΕΠΕ στο εργοστάσιο ΚΟΝΤΙ και τι έχουν διαπιστώσει, τι προτάσεις έχουν γίνει από το ΣΕΠΕ και αν είναι σε γνώση τους τα παραπάνω εργατικά ατυχήματα, όπως και οι τρομοκρατικές απολύσεις του 2008.

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, να μπει φραγμός στην εργοδοτική τρομοκρατία και να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας των εργαζομένων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ