Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε εκκρεμότητα το θέμα των αποδείξεων

Να εκδοθεί άμεσα η υπουργική απόφαση για την έκδοση αποδείξεων πώλησης βενζίνης από τις υπάρχουσες ταμειακές μηχανές στα πρατήρια, ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, η καθυστέρηση της έκδοσης της σχετικής απόφασης δημιουργεί σωρεία προβλημάτων και άσκοπες διαμάχες μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών και καταγγέλλει ως απαράδεκτη και μεθοδευμένη την τακτική του υπουργείου με στόχο να παραπλανήσει τους καταναλωτές ώστε αντί να στρέφονται εναντίον των φορολογικών μέτρων να στρέφονται εναντίον των βενζινοπωλών.

Ακόμη, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών αναφέρει ότι από τις 11 Φλεβάρη το σύστημα «Ηφαιστος» δεν καταβάλλει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους βενζινοπώλες, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρατήρια να μην μπορούν να αναπληρώσουν τα αποθέματά τους και οι καταναλωτές να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πετρέλαιο. Ζητάει την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων ποσών.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χτες οι ουρές των αυτοκινήτων στα πρατήρια καυσίμων που είχαν ακόμα αποθέματα βενζίνης, αφού μετά τον πανικό που προκλήθηκε κυρίως από τα Μέσα Ενημέρωσης για ελλείψεις στην αγορά λόγω της απεργίας των τελωνειακών, χιλιάδες ήταν οι οδηγοί που ενώ δεν είχαν άμεση ανάγκη βενζίνης για τις μετακινήσεις τους, έσπευσαν να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ