Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΠΕ
Είσοδος στη λιανική ηλεκτρικής ενέργειας

Στη λιανική πώληση ηλεκτρικής ενέργειας εισέρχονται και τα ΕΛΠΕ, μέσω της εταιρείας ΕΛΠΕΝΤΙΣΟΝ, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι «Edison Hellas», «Ελλάκτωρ» και «Βιοχάλκο». Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, έχουν ήδη κλειστεί τα πρώτα συμβόλαια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στη χαμηλή και μέση τάση με πελάτες που έχουν μεγάλες καταναλώσεις. Καθώς ο σχετικός «πόλεμος» αρχίζει να διεξάγεται αργά αλλά σταθερά, ξεκινούν και οι πρώτες «αψιμαχίες», με «βέλη» προς τη ΔΕΗ για τη χρήση των υδροηλεκτρικών μονάδων και του φτηνού λιγνίτη, με άμεσες επιπτώσεις στη διαμόρφωση της Οριακής Τιμής (χοντρικής) σε χαμηλά επίπεδα.

Η κοινή εταιρεία διαθέτει την ηλεκτροπαραγωγική μονάδα στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται σύντομα να είναι έτοιμη ακόμη μία ισχύος άνω των 400 MW. Η παραγωγική ισχύς φαίνεται να θεωρείται πλεονέκτημα για τη δραστηριοποίηση στη λιανική. Σε κάθε περίπτωση, το καλοκαίρι αναμένεται να αυξηθεί και η οριακή τιμή, προσφέροντας μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

Εν μέσω κρίσης και υψηλών φόρων στα καύσιμα, τα ΕΛΠΕ καταγράφουν επίσης βελτίωση των περιθωρίων διύλισης, γεγονός που θα ενισχύσει τη συνολική κερδοφορία του 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ