Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Στο δρόμο του αγώνα με τους εργαζόμενους

Στηρίζει τον απεργιακό αγώνα στις 24 του Φλεβάρη και καλεί σε προσυγκέντρωση, στις 11.30 το πρωί, στην πλ. Κάνιγγος

Σε στήριξη του αγώνα των εργαζομένων και του πλαισίου του ΠΑΜΕ, καθώς και σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24 του Φλεβάρη, καλεί η Γραμματεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11.30 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος. Η ανακοίνωση της Γραμματείας έχει ως εξής:

«Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΣΕΑ, έκλεισαν τα μαγαζιά τους και διαδήλωσαν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα στις 10 Φλεβάρη.

Με τον αγώνα μας δώσαμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, ότι αρνούμαστε να πληρώσουμε τις συνέπειες της κρίσης που τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους δημιούργησαν.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., προχωράει στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, που μειώνουν το εισόδημα, αυξάνουν την φορολογία, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, παραδίδουν μέσω της απελευθέρωσης επαγγελμάτων ολόκληρους κλάδους στο μεγάλο κεφάλαιο. Εξαπατούν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους παριστάνοντας ότι δήθεν αντιστέκονται στις πιέσεις της ΕΕ και των εκπροσώπων των μονοπωλίων.

Ολα τα αντιλαϊκά μέτρα έχουν αποφασιστεί από κοινού και προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ με μοναδικό στόχο την αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτοί που δημιούργησαν τα ελλείμματα και τα χρέη, σήμερα θέλουν να τα φορτώσουν σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Λένε ψέματα ότι δεν υπάρχει σάλιο. 28 δισ. ευρώ έδωσαν στις τράπεζες. 10 δισ. ευρώ δίνουν μέσω του ΕΣΠΑ στις μεγάλες επιχειρήσεις. 7,2 δισ. ευρώ δίνουν στα μονοπώλια με τον επενδυτικό νόμο. 4 δισ. ευρώ χαρίζουν στις μεγάλες επιχειρήσεις για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών.

Συνάδελφοι Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Εμποροι - Αυτοκινητιστές

Χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση για να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα προσφέρουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που αφού στρογγυλοκάθισαν στους στημένους διαλόγους, σήμερα παριστάνουν τους παραπλανημένους και συγχρόνως συνεχίζουν να αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση για αγωνιστική κινητοποίηση για να μη χαλάσει η σούπα της συναίνεσης.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες να αντιδράσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε. Να παραμερίσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να βγούμε στο δρόμο του αγώνα.

  • Απαντάμε στην επίθεση ενάντια στη δουλειά μας και το εισόδημά μας, δυναμώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή της φιλομονοπωλιακής πολιτικής.
  • Συμπαρατασσόμαστε με τις ταξικές - αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων, που έχουμε κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους, κοινό αντίπαλο τα μονοπώλια και την πολιτική που στηρίζει τα κέρδη τους σε βάρος μας.
  • Οικοδομούμε με σταθερά βήματα την κοινή δράση.
  • Στηρίζουμε τα αιτήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 24 Φλεβάρη 2010.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ καλεί το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, κάθε σωματείο και Ομοσπονδία να εκφράσει με κάθε τρόπο τη συμπαράταξη με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για μια άλλη ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, των πολυκαταστημάτων και των τραπεζών. Να δηλώσει "παρών" στις δεκάδες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί σε όλη τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ