Κυριακή 28 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 28/2
  • Μαγιακόφσκι
    Μαγιακόφσκι
    Αφιέρωμα στον Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, πραγματοποιείται στις 9 μ.μ., στον «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, πλ. Καραϊσκάκη, τηλ.: 210 - 5203661).
  • «Μαντάμ Μπατερφλάι» του Πουτσίνι, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με την Κινέζα σοπράνο Χούι Χε στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια: Νίκος Πετρόπουλος. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Παραστάσεις επίσης, στις 3,5,7/3.
Δευτέρα 1/3
  • Στο Θέατρο «AlteraPars» ανεβαίνει το έργο του Γιάννη Ρίτσου, «Χρυσόθεμις», σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Δρόσου. Η «Χρυσόθεμις», την οποία ερμηνεύει η Ελένη Φίλιππα και η οποία πλαισιώνεται από την νεαρή χορεύτρια Βαλεντίνη Βεργοπούλου, κινείται σε ένα χώρο αφαιρετικό, ένα χώρο μη χώρο, όπου το φως, η σκιά, οι μουσικές και οι ήχοι σηματοδοτούν τον εφιαλτικό περίγυρο και την πολλές φορές εκρηκτική ατμόσφαιρα της παράστασης.
  • Εκδήλωση αφιερωμένη στον Φρειδερίκο Σοπέν, στις 7 μ.μ., από το «Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» (Κτίριο 2ας Μεραρχίας 36, Πειραιάς, 210 4297540), σε συνεργασία με τις Πρεσβείες Πολωνίας - Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Επιτροπή της Πολωνικής Κοινότητας «Chopin 2010». Θα μιλήσει ο διευθυντής ορχήστρας Δημήτρης Αγραφιώτης. Θεατρικός μονόλογος από τη Μαρία Κατσανδρή. Ρεσιτάλ πιάνου από την Ντόρα Μπακοπούλου. Θα λειτουργήσει έκθεση «Ο Σοπέν στο Παρίσι, το εργαστήρι του συνθέτη».
  • Συναυλιακό διήμερο με τους εξαίρετους «Solisti Veneti», σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Με μαέστρο τον Κλαούντιο Σιμόνε, και σολίστ την μέτζο σοπράνο Μαρίτα Παπαρίζου, παρουσιάζουν έργα μπαρόκ (Βιβάλντι, Αλμπινόνι, Χέντελ, Ροσίνι, Παγκανίνι κ.ά.).
  • «Δάφνις και Χλόη» από το χοροθέατρο «Οκτάνα» στο «Παλλάς» (Βουκουρεστίου 5, 210-3213100). Σκηνοθεσία - χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος. Δραματουργία: Ξένια Αηδονοπούλου. Σκηνογραφία Αντώνης Δαγκλίδης. Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου. Βοηθός Χορογράφος: Μυρτώ Κοντονή. Ερμηνεύουν: Αντώνης Βαής, Μιχάλης Θεοφάνους, Τάσος Καραχάλιος, Κατερίνα Λιόντου, Μαρκέλα Μανωλιάδου, Βαγγέλης Τελώνης, Ιωάννα Τουμπακάρη, Αγγελική Τρομπούκη.
Τρίτη 2/3
  • Εργο του Στέλιου Αλεξάκη
    Εργο του Στέλιου Αλεξάκη
    Εγκαινιάζεται (7.30 μ.μ.) στην γκαλερί «Σκουφά», έκθεση έργων ζωγραφικής της Ειρήνης Κανά με τίτλο «Απόπλους». Πρόκειται για δουλειά των δύο τελευταίων ετών, που αποτελείται από 30 έργα, με θέμα τα Λιμάνια της Ελλάδας.
  • Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών φιλοξενεί το Τρίο Θεσσαλονίκης σε μία συναυλία, στις 8.30 μ.μ., στην Εθνική Πινακοθήκη, με έργα των Claude Debussy, Robert Schumann και Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι. Το τρίο αποτελείται από τους Μαριλένα Λιακοπούλου (πιάνο), Εύη Δελφινοπούλου (βιολί) και Δημήτρη Πάτρα (βιολοντσέλο).
Τετάρτη 3/3
  • Το έργο του Μαρκ Ρέιβενχιλ «Πισίνα - όχι νερό» θα παρουσιάσει ο θίασος «Πρώτες Υλες» («Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Αποθήκη», Πειραιώς 100 Γκάζι, παραστάσεις Δευτέρα - Κυριακή 9 μ.μ.). Μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη, σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα, σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Σταύρος Γασπαράτος, βίντεο Βάνας Κωσταγιόλα. Παίζουν: Χρήστος Λύγκας, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μαρία Χατζηιωαννίδου.
Πέμπτη 4/3
  • «Το παιχνίδι της μοναξιάς» του Ουίλιαμ Γκίμπσον, παρουσιάζεται στο θέατρο «Ζίνα», σε απόδοση - σκηνοθεσία Δάνη Κατρανίδη, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα. Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης. Παίζουν: Δάνης Κατρανίδης, Χρύσα Παπά.
Παρασκευή 5/3
  • Εσωτερικοί χώροι από την Κρήτη και την Αθήνα, αποτελούν το θέμα της έκθεσης ζωγραφικής του Στέλιου Αλεξάκη, που παρουσιάζεται στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7).
Σάββατο 6/3
  • Η Emma Shapplin δίνει την πρώτη (sold out) από τις δύο - εφ' όλης της ύλης - συναυλίες της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αύριο η δεύτερη). Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη συναισθηματική φόρτιση της όπερας με τον αισθησιασμό της ποπ.
  • «Χρυσόθεμις» του Γ. Ρίτσου στο θέατρο «Αλτερα Παρς»
    «Χρυσόθεμις» του Γ. Ρίτσου στο θέατρο «Αλτερα Παρς»
    «Ολιγόχορδα» τιτλοφορείται το πρόγραμμα που παρουσιάζουν (10.30 μ.μ.) οι Γιάννης Κολοβός (κοντραμπάσο) και Βασίλης Κασούρας (ούτι), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18 , Ιλίσια, 210 7710611), με συνθέσεις Ρωμιών συνθετών της Κωνσταντινούπολης (17ου - αρχές 20ού αιώνα).

I Solisti Veneti
I Solisti Veneti

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ