Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΕΣ ΑμεΑ
Σε κινητοποιήσεις για τα αιτήματά τους

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται να κατέβουν οι αθλητές και τα σωματεία των ΑμεΑ διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της ΓΓΑ να ικανοποιήσει μια σειρά θεσμικά αιτήματα του χώρου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Αθλητική Ομοσπονδία αθλητών ΑμεΑ (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ) έγινε λόγος για τα πολλά προβλήματα των σωματείων που προκύπτουν κυρίως από την έλλειψη επιχορηγήσεων και γι' αυτό το λόγο όπως ειπώθηκε το πιο σημαντικό αίτημα αυτή την στιγμή είναι η άμεση καταβολή της τακτικής επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων Ατόμων με Αναπηρία για το οικονομικό έτος 2008 αλλά και η δρομολόγηση και δέσμευση για τα έτη 2009 και 2010.

Παράλληλα όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Φουντουλάκης, το οικονομικό αν και βασικό δεν είναι το μόνο αίτημα. Επίσης οι αθλητές ΑμεΑ ζητάνε: Την οικονομική αντιμετώπιση από την Πολιτεία λαμβάνοντας υπόψη τα μετάλλια και τις διεθνείς διακρίσεις των Αθλητών με Αναπηρία, το ευ αγωνίζεσθαι, την προσφορά στον αθλητικό χώρο αλλά και την κοινωνία. Την κατάργηση του σημερινού θεσμικού πλαισίου σύνθεσης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ). Η Ολομέλεια της ΕΠΕ να είναι στο σύνολό της αιρετή και η πλειοψηφία των μελών της να μη διορίζεται από τον εκάστοτε ΓΓΑ ή υπουργό Πολιτισμού, ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους κηδεμονία του χώρου. Τον διορισμό διακριθέντων πρωταθλητών στο Δημόσιο χωρίς την προϋπόθεση της διακοπής της αθλητικής τους δραστηριότητας (Αυτό δεν είναι ένα αίτημα αποκλειστικά δικό μας, αλλά ολόκληρου του αθλητικού κινήματος). Την επιχορήγηση για την προετοιμασία των αθλητών - αθλητριών ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012». Την προσβασιμότητα όλων των χώρων άθλησης ανά την επικράτεια. Να διατίθενται στα εθνικά στάδια και γυμναστήρια ώρες προπόνησης στα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ και στους αθλητές τους. Την ισότιμη χρήση των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά από τους Παραολυμπιονίκες και γενικότερα τους αθλητές ΑμεΑ.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι παραολυμπιονίκες Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια), Παύλος Μάμαλος (άρση βαρών), Γιάννης Πρώτος, Μάκης Καλαράς, Μάκης Βρυώνης (στίβος). Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΕ Παναγιώτης Σταματόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ με αμαξίδιο (ΟΣΕΚΚ) Γιώργος Κούζας, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΣΕΚΚ Χάρης Περδίκης, ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ Αρης Πανανός, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προπονητών Αθλητών με Αναπηρία Γιώργος Τζήμας κλπ. Από τα κόμματα παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση οι : Ξένια Αργειτάκη (ΝΔ), Θοδωρής Λιάπης (ΚΚΕ), Ελένη - Νέλλη Ντόλα (ΛΑ.Ο.Σ.) και Τζούλιος Συναδινός (Συνασπισμός).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ