Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πολιτιστικό διήμερο

Σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει την πολύμορφη δραστηριότητα που μπορούν και πρέπει να αναπτύσσουν τα συνδικάτα

Τραγούδι (φωτ.), θέατρο και διάφορες άλλες δραστηριότητες φιλοξένησε το διήμερο
Τραγούδι (φωτ.), θέατρο και διάφορες άλλες δραστηριότητες φιλοξένησε το διήμερο
Σημαντικό παράδειγμα για τον πολύμορφο ρόλο και την πλούσια δραστηριότητα που μπορούν και χρειάζεται να διαδραματίσουν τα σωματεία συνδυάζοντας την καθημερινή μάχη για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, της υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους ενάντια στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική με την ψυχαγωγία, τη μουσική, τον ελεύθερο χρόνο αποτέλεσε το διήμερο πολιτιστικό εκδηλώσεων που πραγματοποίησε στα Γιάννενα την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο το ταξικό σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων.

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία στην καμπάνια που ξεδιπλώνει το ταξικό σωματείο καλώντας ακόμη περισσότερους εργαζόμενους να συσπειρωθούν μαζί του, να παλέψουν από κοινού με γνώμονα τα συμφέροντα της τάξης τους, μέσα από την οποία αναδείχθηκαν οι δυνατότητες των εργαζομένων να κάνουν δικιά τους υπόθεση και το ζήτημα του πολιτισμού μέσα από τα σωματεία. Eμπλουτίζοντας τη δράση του, δίνοντας την ευκαιρία να προβληθεί και να στηριχθεί η ερασιτεχνική δημιουργία, να αναδειχθεί η συλλογικότητα και το ταλέντο, αξίες και ιδανικά που σχετίζονται με τους καημούς και τις προσδοκίες της εργατικής τάξης, την προοπτική να καρπωθεί τον πλούτο που παράγει.

Εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο αγκάλιασαν και επικρότησαν αυτή την πρωτοβουλία, που οργανώθηκε με το μεράκι και τη ζωντάνια της διοίκησης και μελών του ταξικού σωματείου, με τη στήριξη και ενίσχυση ερασιτεχνικών μουσικών και θεατρικών σχημάτων.

Πολλοί νεαροί εργαζόμενοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις
Πολλοί νεαροί εργαζόμενοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις
Με ντοκουμέντα ανακοινώσεων και φωτογραφιών από την παλαιότερη και σύγχρονη ανάπτυξη αγώνων και δράσης του σωματείου όπως στο εργοστάσιο ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ και στα «JUMBO», θεατρικά σκετς και αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι, προβολή ταινίας, καθώς και συζήτηση σχετικά με τα συμπεράσματα από τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις και την ανάγκη για ένα ισχυρό ρωμαλέο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πολιτιστικό διήμερο του ταξικού σωματείου. Μια πρωτοβουλία με πολλά και ελπιδοφόρα μηνύματα, για ζωντανά σωματεία που να αποτελούν το δεύτερο σπίτι, το αποκούμπι και στήριγμα των εργαζομένων για κάθε ζήτημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Πρωτοβουλία που το ταξικό σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι αποφασισμένο να συνεχίσει και να ενισχύσει ακόμη παραπέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ