Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Να ανατρέψουμε τα βάρβαρα σχέδια»

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τις εργασιακές σχέσεις και καλεί τον κλάδο σε αποφασιστική συμμετοχή στην απεργία στις 28 Νοέμβρη 

Την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο - έκτρωμα, που καταργεί κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και καλεί τους οικοδόμους να πάρουν αποφασιστικά μέρος στην απεργία του κλάδου στις 28 Νοέμβρηκαι στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί, για να ανατρέψουν τα βάρβαρα σχέδια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των βιομηχάνων. Καλεί επίσης την κυβέρνηση να πάρει πίσω στο σύνολό του το νομοσχέδιο.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδίας, η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο - τερατούργημα, εκτός της κατεδάφισης των εργατικών κατακτήσεων, με φωτογραφικές ρυθμίσεις προσπαθεί από τη μια να ικανοποιήσει τους ημετέρους της και από την άλλη να αφαιρέσει έστω και αυτές τις ελάχιστες παροχές που παίρνουν οι εργαζόμενοι από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ).

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει το νομοσχέδιο που καταργεί το γαμήλιο επίδομα, 150.000 έως 170.000 δρχ. που έπαιρναν τα νέα ζευγάρια που είχαν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις. Επίσης καταργεί το ετήσιο επίδομα σπουδαστώνκαι φοιτητών, 137.000 - 170.000 δρχ. και βάζει χαράτσια στους εργαζόμενους και δικαιούχους του ΟΕΕπου θα παίρνουν τις παροχές του.

«Η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα που καταργεί τα επιδόματα που έπαιρναν οι δικαιούχοι του ΟΕΕ, συνεχίζει προκλητικά να χρηματοδοτεί το Ταμείο εργατικών στελεχών (ταμείο εργατοπατέρων), τον ΟΜΕΔ και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας με πάνω από 2 δισ. δρχ. το χρόνο. Αυξάνει προκλητικά το μισθό του προέδρου του ΟΕΕ και τον εξομοιώνει με του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

Παράλληλα συμπληρώνει ότι την περίοδο αυτή ο ΟΕΕ κλείνει τα Κέντρα Νεότητας, παραχωρεί τους παιδικούς σταθμούς του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνει σε ιδιωτικές εταιρίες τη διαχείριση του κοινωνικού τουρισμού και του εκδρομικού προγράμματος.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων τονίζει ότι «από το 1935 που ιδρύθηκε ο ΟΕΕ έως σήμερα οι κυβερνήσεις δεν έχουν βάλει ούτε μία δραχμή στα έσοδά του. Αποκλειστικός αιμοδότης της Εστίας είναι οι εισφορές των εργαζομένων». Καταλήγοντας καλεί την εργατική τάξη να αντιδράσει για να μην καταργηθούν οι ελάχιστες παροχές και τα δικαιώματά τους από τον ΟΕΕ, αλλά να βελτιωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ