Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
«Εγκλημα εκ προμελέτης»

  Την αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων  οικοδομής στο Περιστέρι  απαιτεί η Ομοσπονδία,  για το θάνατο ενός   και τον τραυματισμό  τεσσάρων οικοδόμων, ενώ ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε χτες 

Τα συντρίμια της οικοδομής του ναού
Τα συντρίμια της οικοδομής του ναού
Η ασυδοσία των εργολάβων και η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης έστειλαν προχτές ακόμα έναν οικοδόμο στον τάφο και άλλους τέσσερις στο νοσοκομείο, όταν την ώρα που εργάζονταν σε νεοανεγειρόμενη εκκλησία στο Περιστέρι, κατέρρευσαν οι σκαλωσιές. Το δίδυμο κυβέρνηση - εργολάβους καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και σημειώνοντας ότι «η πτώση της οικοδομής στο Περιστέρι κατά την ώρα της σκυροδέτησης, πρόσθεσε ακόμα ένα νεκρό οικοδόμο στους ήδη 52 καταγραμμένους του 2000».

Στο μεταξύ, χτες, πριν ακόμη κρυώσει το αίμα του αδικοχαμένου οικοδόμου, ένας ακόμη θάνατος προστέθηκε στην τραγική λίστα. Ο 65χρονος Ιωάννης Λογοθετάκης εργαζόταν σε τριώροφη νεοανεγειρόμενη οικοδομή, όταν στις 11.40 το πρωί χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. Μεταφέρθηκε νεκρός στο «Ασκληπιείο».

Το όνομα του νεκρού οικοδόμου από το δυστύχημα στο Περιστέρι είναι Π. Λαμπρινός, 51 ετών και των υπόλοιπων τεσσάρων οικοδόμων που τραυματίστηκαν είναι: Π. Ταχτατζής 47 ετών, Δ. Πίτας, Ισβέρι Λουκάνι 39 ετών και ο Φατμίρ Λουκάνι 32 ετών. Οι εργάτες μαζί με τον νεκρό οικοδόμο ήταν μέλη πενταμελούς συνεργείου οικοδομής και εργάζονταν στην ανέγερση εκκλησίας στη Νέα Ζωή Περιστερίου. Το δυστύχημα προκλήθηκε, όταν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και ενώ έπεφτε το τελευταίο μέρος της οικοδομικής πλάκας κατέρρευσαν οι σκαλωσιές, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Π. Λαμπρινός. Από τους υπόλοιπους τέσσερις εργαζόμενους που τραυματίστηκαν ο Φ. Λουκάνι νοσηλεύεται με κάταγμα οσφυικού σπονδύλου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και δε διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων αναφέρει ότι ο άτυχος οικοδόμος είναι: «Ενα ακόμα θύμα της ασυδοσίας του κυνηγητού του κέρδους των εργολάβων. Ενα ακόμα θύμα της αναλγησίας της κυβέρνησης που πεισματικά αρνείται να πάρει μέτρα για ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου στους χώρους δουλιάς, για ουσιαστικές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις στους εργοδότες που αδιαφορούν για την τήρηση των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων». Η Ομοσπονδία απαιτεί την αυστηρή τιμωρία του εργολάβου και του επιβλέποντος μηχανικού για το νέο έγκλημα, όπως το χαρακτηρίζει.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ομοσπονδία μας, για άλλη μια φορά, καταγγέλλει την κυβέρνηση για την εγκληματική της αδιαφορία και την καλεί, επιτέλους, να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να μη θρηνούμε καθημερινά θύματα από την ασυδοσία των εργολάβων και κατασκευαστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ