Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Εκτός των τειχών

«Από το Νότο στο Βορρά» ονομάζεται η έκθεση έργων του Γιώργου Γκολφίνου (φωτό) που εγκαινιάζεται στις 5 του Δεκέμβρη (8.30μμ) στην γκαλερί «Ζήνα Αθανασιάδου» (Π. Π. Γερμανού 5, Θεσσαλονίκη). Πρόκειται για εικόνες που κτίζονται και αναγνωρίζονται μέσα από τα «πάθη» της ύλης, το αδηφάγο φως των χρωμάτων και με γνώμονα πάντα τη χειρωνακτική εργασία. Ο ζωγράφος, χαμογελώντας στην εξάπλωση της μηχανικής και της άκρατης τεχνολογίας, καταφέρνει να κάνει τη ζωγραφική του να αντιστέκεται στον τόσο συζητημένο θάνατό της. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 του Δεκέμβρη.

Συνεχίζεται έως τις 30 του Νοέμβρη στην αίθουσα τέχνης «Τερακότα» (Χρυσ. Σμύρνης 13 και Μητροπόλεως, Θεσσαλονίκη), η ατομική έκθεση έργων της Μαρίας Γιαννακάκη. Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, «... το υλικό της Μ. Γιαννακάκη είναι καμωμένο από μετάξι και ρυζόχαρτο, όνειρα και παραμύθια από αναμνήσεις και συνειρμούς, αναπολήσεις και φαντασιώσεις, από μελάνια, σινική, ακουαρέλες, παστέλ, χρωματιστά μολύβια και στάμπες, από κόκκινα και μπλε, άσπρα και μαύρα, πορτοκαλί, χρυσά και ώχρες, από μαύρα περιγράμματα, άσπρα φεγγάρια και καλοπλασμένα πορτρέτα γυναικών. Ο φανταστικός χώρος των έργων της Γιαννακάκη είναι δισδιάστατος και ορίζεται από τις ογκηρές ανθρώπινες φιγούρες».

Στις αίθουσες τέχνης «Μεταμόρφωσις» (Τσιμισκή 128) και «Ζήτα - Μι» (Πρ. Κορομηλά 1) στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενούνται έργα ζωγραφικής του Βασίλη Φωτόπουλου. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 9 του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ