Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Ζωγραφική και μικρογλυπτική

Εργο της Ελσας Μεϊμάρογλου
Εργο της Ελσας Μεϊμάρογλου
Χρωστήρας και σμίλη ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Θεσσαλονίκη. Στις 5 του Δεκέμβρη (8.30μμ) εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Relics» (Μορκεντάου 6), έκθεση ζωγραφικής της Ελσας Μεϊμάρογλου και μικρογλυπτικής του Χάρη Γύρα. Στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη, η Ε. Μεϊμάρογλου θα παρουσιάσει την πρόσφατη ζωγραφική της δημιουργία. Εργα ανθρωποκεντρικά τα οποία διακρίνονται για το λυρισμό τους και την εκφραστικότητά τους.

Η ενασχόληση της Ελσας Μεϊμάρογλου με τη ζωγραφική ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια. Αρκετά χρόνια μετά αισθάνθηκε την ανάγκη να ασχοληθεί σοβαρά με αυτή την αγάπη της. Ετσι, παρακολούθησε μαθήματα ιστορίας της τέχνης με καθηγητή τον Αλκη Χαραλαμπίδη και μαθήματα προοπτικής από τον χαράκτη, καθηγητή στη Θεσσαλονίκη, Σοφοκλή Κουτρή. Από το 1973 ζωγραφίζει ύφασμα, ενώ παράλληλα, με το χρωστήρα της, αποτυπώνει θέματα αγαπημένα: νεκρές φύσεις, πουλιά, άλογα, ανθρώπινες μορφές κ.ά. Πριν ένα χρόνο περίπου το αθηναϊκό κοινό γνώρισε από κοντά τις δημιουργίες της στην πέμπτη ατομική έκθεση έργων της στο χώρο του «Μαντείου». Ακολούθησε (Αύγουστος 2000) παρουσίαση έργων της στο «Πνευματικό Κέντρο Μηλέων».

Ο Χ. Γύρας παρουσιάζει μικρά γλυπτά, λαξευμένα τα περισσότερα σε ημιπολύτιμες πέτρες. Η σμίλη του καλλιτέχνη έχει δώσει σ' αυτήν την πρώτη ύλη μιαν αρχέγονη διάσταση, κάνοντάς τη να αποπνέει βαθιά αίσθηση στερεότητας και συνάμα τον αέρα της κίνησης. Τα έργα αυτά αποτελούν συνέχεια των «Γλυπτών του θεού» που είχε παρουσιάσει ο καλλιτέχνης τον προηγούμενο χρόνο. Διάρκεια εκθέσεων έως τις 18/12.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ