Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Τους «φακελώνουν» για να τους ελέγχουν

  Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 Νοέμβρη προγραμματίζει ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, έξω από το υπουργείο Εμπορίου

Από μια ηλεκτρονική ταυτότητα μοιράστηκε σε κάθε σπουδαστή του πρώτου εξαμήνου του ΙΕΚ «Κορέλκο». Και αυτό για να μπορεί ο σχολάρχης του ΙΕΚ να ελέγχει, αλλά και να φακελώνει τους σπουδαστές, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι. Οπως μάλιστα είπαν στους σπουδαστές, σκοπός της ηλεκτρονικής ταυτότητας είναι να ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τη σχολή, και με τον τρόπο αυτό να «προστατεύουν» τους σπουδαστές από τους... ανεπιθύμητους (!) αλλά και να αποφεύγονται ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και την αντίδραση των σπουδαστών της, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιούν τις ταυτότητες αυτές και να ελέγχονται έτσι κάθε στιγμή. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του ΙΕΚ προειδοποίησαν τους σπουδαστές ότι όποιος δεν την έχει μαζί του δε θα μπορεί να μπει στη σχολή.

«Εχουμε πάρει όλοι οι σπουδαστές του πρώτου εξαμήνου του τμήματος πληροφορικής από μια ταυτότητα, πάνω στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία μας και έχει και από μια φωτογραφία μας. Αυτή τη "χτυπάμε" σε ένα μηχάνημα για να μπορούμε να μπούμε στη σχολή», μας λέει ο Κώστας Μαστοράκης, σπουδαστής στην «Κορέλκο». «Σκοπός αυτής της ταυτότητας είναι να ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Οι σπουδαστές αντιδρούν με το γεγονός. Προσπαθούν την υπόθεση αυτή να τη μετατρέψουν σε θεσμό. Πάντως, προσπαθούν να μετατρέψουν τη σχολή σε "γκέτο". Κανείς άλλος δεν μπορεί να μπει μέσα», μας είπε ο Κ. Μαστοράκης.

Το γεγονός μάς καταγγέλλει και η Κατερίνα Αρνοκούρου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών: «Αποτελεί κρούσμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού. Στην ουσία είναι ένα κανονικό "φακέλωμα" των σπουδαστών. Ξέρουν πότε μπαίνουν μέσα στη σχολή και πότε βγαίνουν. Πώς μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα οι σπουδαστές όταν τους ελέγχουν κάθε στιγμή;», είπε.

Επίσης, ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, με απόφασή του θα προχωρήσει την ερχόμενη Πέμπτη 30 Νοέμβρη σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εμπορίας. Η κινητοποίηση έχει οριστεί για τις 11 το πρωί.

Οι σπουδαστές απαιτούν πάγωμα των διδάκτρων, πάσο για τις αστικές συγκοινωνίες, καλύτερες συνθήκες μέσα στις Σχολές, δωρεάν φωτοτυπίες και βιβλία, να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματά τους. Επίσης, απαιτούν να σταματήσει ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία μέσα στις σχολές, αλλά και το δικαίωμα στο συνδικαλισμό μέσα στις σχολές, όπου δεν τους επιτρέπεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεξαμενή παραγωγής τσάμπα εργατών» (2016-02-10 00:00:00.0)
Απλήρωτοι οι καθηγητές (2009-06-24 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή παρά τον αυταρχισμό (2009-04-08 00:00:00.0)
Μαζική προσέλευση στις κάλπες (2002-12-04 00:00:00.0)
Ο αγώνας μας δε σταματάει στις εκλογές (2000-02-29 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει (1999-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ