Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες έξω από την ΚΟΡΕΛΚΟ, δηλώνοντας ότι την απάντηση οι σχολάρχες θα την πάρουν με τη μαζικοποίηση του συλλόγου και τους αγώνες για διεκδίκηση όλων όσα τους ανήκουν

Δυναμική απάντηση στην τρομοκρατική συμπεριφορά του σχολάρχη της ΚΟΡΕΛΚΟ, Κορέλα, έδωσαν χτες σπουδαστές ιδιωτικών σχολών. Με απόφαση του Συλλόγου τους, συγκεντρώθηκαν έξω από τη σχολή, έστησαν για μια ακόμη φορά την κάλπη, δηλώνοντας ότι η τρομοκρατία των σχολαρχών δε θα περάσει και ότι η απάντηση θα δοθεί με τη συμμετοχή τους στις εκλογές, τη μαζικοποίηση του συλλόγου και τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση όσων τους ανήκουν.

Με την ανακοίνωση στο χέρι και συνθήματα σπουδαστές βρέθηκαν έξω από την ΚΟΡΕΛΚΟ, συζητούσαν με συναδέλφους τους, καλώντας τους να δυναμώσουν με την ψήφο τους τη φωνή του Συλλόγου, αλλά και να καταδικάσουν την αυταρχική και προκλητική συμπεριφορά του σχολάρχη. Μέλη του Συλλόγου εκτιμούσαν χτες ότι τα προχτεσινά γεγονότα δεν κατάφεραν να τρομοκρατήσουν τους σπουδαστές της ΚΟΡΕΛΚΟ και να εμποδίσουν τη συμμετοχή τους στις εκλογές που γίνονται αυτές τις μέρες σ' όλες τις σχολές. Αντίθετα, προκάλεσαν τη συσπείρωσή τους, αλλά και τη μαζική συμμετοχή τους στην ψηφοφορία, δηλώνοντας έτσι την αγανάκτησή τους για την τρομοκρατική συμπεριφορά του Κορέλα. Μέχρι χτες, 3η μέρα των εκλογών, σε περίπου 30 σχολές είχαν ψηφίσει πάνω από 1.000 σπουδαστές.

Και χτες έξω από την ΚΟΡΕΛΚΟ, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν έντονη. Η απάντηση, όμως, από τους σπουδαστές ήταν άμεση. "Η τρομοκρατία δε θα περάσει των σπουδαστών η πάλη θα τη σπάσει", "Με ΜΑΤ και βία, δε γίνεται παιδεία". "Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται δικαίωμά μας είναι με αγώνες κατακτιέται", φώναζαν και ξαναφώναζαν οι σπουδαστές δηλώνοντας ότι "τίποτα, τίποτα δε μας σταματά τον σύλλογο θα στήσουμε αγωνιστικά".

Προκλητικός ο σχολάρχης Κορέλας δε δίστασε να ειρωνευτεί τους συγκεντρωμένους σπουδαστές, φωνάζοντας και αυτός "η τρομοκρατία δε θα περάσει"! Αλλωστε, χαρακτηριστικός, για το πώς αντιμετωπίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των σπουδαστών της σχολής του, είναι ο τρόπος που δικαιολόγησε την αυταρχική συμπεριφορά του προχτές βράδυ, η οποία συμπληρώθηκε από τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ. "Εμείς κάναμε εκλογές και βγάλαμε τους εκπροσώπους μας", είπε.

"Ολοι στις κάλπες"

"Αυτό που συνέβη χτες στο ΙΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ ξεπερνά κάθε όριο αυταρχισμού και καταπάτησης των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των σπουδαστών. Την ώρα που διεξάγονταν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου δεκαπενταμελούς ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών έξω από την ΚΟΡΕΛΚΟ, σπουδαστές - μέλη του με εντολή του σχολάρχη χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ και εκδιώχτηκαν ακόμα και από τον πεζόδρομο της σχολής", τονίζει σε ανακοίνωση ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών.

"Φαίνεται, συνεχίζει ο Σύλλογος, πως ούτε αυτό ήταν αρκετό για τον "κύριο" Κορέλα και δύο συνάδελφοί μας συνελήφθησαν. Ο παραλογισμός και η τρομοκρατία δε σταμάτησαν εκεί. Αφού κλήθηκαν και ενισχύσεις, με χημικά, γκλομπς, κλωτσιές και βρισιές, οι σπουδαστές κυνηγήθηκαν από τα ΜΑΤ μέχρι την οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Είναι προφανές ότι η μαζική συμμετοχή των σπουδαστών στις εκλογές του συλλόγου και η αγωνιστική τους δράση για τα προβλήματά μας ενοχλεί τους εμπόρους της γνώσης και των ονείρων μας. Η δική μας απάντηση θα δοθεί με τη συμμετοχή μας στις εκλογές, τη μαζικοποίηση του συλλόγου, τον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν ενάντια σε όσους μας τα στερούν. Η μόρφωση είναι δικαίωμα, δεν είναι εμπόρευμα. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ολοι στις κάλπες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ