Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τώρα, με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Πενήντα μέρες μετά την έναρξη των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας. Τριάντα μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο γιουγκοσλαβικός λαός βομβαρδίζεται, ακρωτηριάζεται, δολοφονείται.

Ο ακήρυχτος πόλεμος εντείνεται καθημερινά.

Και ο Ελληνας πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, περιφέρονται και κραυγάζουν προτάσεις για την ανασυγκρότηση της Γιουγκοσλαβίας, μετά το τέλος του πολέμου. Πριν ακόμα την ξεψυχήσουν, σχεδιάζουν πώς θα ασελγήσουν στο νεκρό κορμί της και θα συλήσουν τον τάφο της.

Ιδού, λοιπόν, για όσους δεν το αντελήφθηκαν ακόμα, ποια είναι η αιτία των δολοφονικών επιδρομών των ΝΑΤΟικών συμμάχων.

Οι ίδιοι οι υπαίτιοι αποκαλύπτουν την πραγματική αιτία, κυνικά, χωρίς να ντρέπονται. Πώς να ντραπούν; Η αιδώς είναι αίσθημα που συνδέεται με την κοινωνική συνύπαρξη και τον κοινωνικό σεβασμό. Αισθήματα, που η ανθρωπότητα ανέπτυξε όταν, ακόμα, βρισκόταν στο λίκνο της και δημιουργούσε τα πρώτα στοιχεία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Αυτοί, ξεδιάντροπα θηρία αιμοβόρα, χτύπησαν, κατέστρεψαν, ισοπέδωσαν για ν' ανοίξουν τις αγορές στις βιομηχανίες τους, στις επιχειρήσεις, στα υπερκέρδη τους, στην απληστία τους.

Γι' αυτούς δεν υπάρχουν πολιτισμοί, μνημεία, ζωές. Υπάρχει μόνο γεωγραφικός χώρος που πρέπει να κατακτηθεί. Υπάρχει γη, έστω και νεκρή, που πρέπει να αξιοποιηθεί με κερδοφόρους τρόπους, ώστε να διακινηθούν ελεύθερα τα κεφάλαιά τους και μαζί μ' αυτά η συντριβή κάθε έννοιας ανθρώπου, ζωής, δικαιοσύνης, εξέλιξης.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, αμοιβάδες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καταμεσής του πολέμου, με το αίμα των αθώων ν' ανασαίνει ακόμα, περιδιαβαίνουν τη χώρα μας και εξαγγέλλουν σε όλες τις εντάσεις, την ετοιμότητά τους να αναβαθμίσουν το ρόλο της χώρας μας στα καθημαγμένα Βαλκάνια και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την οικονομική ανασυγκρότηση της Γιουγκοσλαβίας. Δηλώνουν, ότι έφτασε η στιγμή για τους επιχειρηματίες να ακονίσουν τα μαχαίρια τους και ν' αρχίσουν να κόβουν τα κομμάτια της βαλκανικής λείας που θα διανεμηθεί.

Επομένως, να περιμένουμε σύντομα μια Ελλάδα ισχυρή, καπιταλιστική να αλυσοδένει τους γειτονικούς λαούς, προκειμένου να επενδύσουν οι πλουτοκράτες με ασφάλεια σε καινούριες αγορές;

Να περιμένουμε μια Ελλάδα ιμπεριαλιστική, επιθετική, που θα ανοίγει τα οικονομικά της σύνορα, περιορίζοντας τα γεωπολιτικά σύνορα άλλων χωρών;

Να περιμένουμε μια νέα Ελλάδα, μητρόπολη του καπιταλισμού στα Βαλκάνια, με πιθανά προτεκτοράτα;

Να περιμένουμε μια GREECHENLAND UBER ALLES;

Ε, σεις, αστείοι μεγαλοϊδεάτες της κυβέρνησης!

Ε, σεις, ιμπεριαλίσκοι, φτωχοσυγγενείς της παγκοσμιοποιημένης ανεργίας, αδίστακτοι μπίζνεσμεν της ζωής μας!

Γι' αυτό, λοιπόν, προσυπογράψατε και συμμετέχετε στην ολοσχερή εξαφάνιση του λαού της Γιουγκοσλαβίας και της ιστορίας του. Για να γλείψετε κάμποσα κόκαλα από τις μερίδες που θα μοιραστούν στα κολασμένα πιάτα του πολέμου, μετά το κουρέλιασμα της γειτονικής μας χώρας.

Με δυσφορία, αγανάκτηση και οργή σάς παρακολουθεί ο ελληνικός λαός.

Θα σταματήσουμε την επέλασή σας. Το πρώτο όπλο που έχουμε στα χέρια μας είναι η ψήφος μας στις ευρωεκλογές.

Καθένας θα σταθεί πίσω από την κουρτίνα και θα κλείσει στο φάκελο την αποδοκιμασία του, την καταγγελία του, την αποστροφή του στις πολιτικές, που τον θέλουν στήριγμα και γρανάζι της πλέον απάνθρωπης ιδεολογίας. Του καπιταλισμού. Που σκοτώνει, τρομοκρατεί, φιμώνει, βιάζει, υποδουλώνει, αλλοτριώνει ό,τι σοφότερο εποίησε η φύση. Τον άνθρωπο. Που διαχωρίζεται από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, χάρις στη συνείδησή του, τη λογική και τον αρθρωμένο λόγο του.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν. Οχι. Αυτή η κυβέρνηση και οποιαδήποτε κυβέρνηση με ανάλογη πολιτική, δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ας πούμε ΟΧΙ στους δεσμοφύλακες των ονείρων μας, ΟΧΙ στους δήμιους του μέλλοντος της ανθρωπότητας.

Τώρα, με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ελένη ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ