Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ
Επικίνδυνα προγράμματα εφημεριών

Οι γιατροί καταγγέλλουν τη διοίκηση για τρομοκρατία σε βάρος τους

Σε κινδύνους εκτίθενται οι ασθενείς του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Σητείας λόγω της ανεπαρκούς λειτουργίας στην οποία το έχει οδηγήσει η πολιτική της κυβέρνησης με τις συνεχείς περικοπές, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο του (ΔΣ) του νοσοκομείου, που αντί να διεκδικήσει τα απαιτούμενα λειτουργικά έξοδα, καταρτίζει επικίνδυνα προγράμματα εφημεριών και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους οι οποίοι αντιδρούν.

Αντιδρώντας σε αυτή την απαράδεκτη για τους ασθενείς και εργαζομένους κατάσταση, οι γιατροί του νοσοκομείου εξαναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε επ' αόριστον απεργία για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των γιατρών του νοσοκομείου, παρόλο που το νοσοκομείο είναι το μοναδικό της Κρήτης, χαρακτηρισμένο από το ίδιο το υπουργείο σαν Α άγονη - προβληματική περιοχή, το υπουργείο προχώρησε στις περικοπές, θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς.

"Το ΔΣ του νοσοκομείου, τονίζεται στη συνέχεια, αντί να ενεργήσει στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των απαιτούμενων λειτουργικών κονδυλίων και αδύναμο να βγει από τη λογιστική και διαχειριστική λογική του, επέβαλε το μήνα Απρίλιο σ' όλους τους ειδικευόμενους γιατρούς εφημερίες ετοιμότητας, υποβαθμίζοντας μ' αυτό τον τρόπο το νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας και στερώντας έτσι τη δυνατότητα νοσηλείας".

Εξίσου επικίνδυνο είναι το πρόγραμμα που κατάρτισε το ΔΣ και για το μήνα Μάη. Οπως επισημαίνουν οι γιατροί του νοσοκομείου, το ΔΣ αντιλαμβανόμενο την επικινδυνότητα του προγράμματος του Απρίλη, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το νεοδημιουργημένο θεσμό των μεικτών εφημεριών και κατάρτισε ένα αδιέξοδο πρόγραμμα για το μήνα Μάη, που δε διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου. Τέλος το ΔΣ απάντησε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με την απειλή Ενορκων Διοικητικών Εξετάσεων. Τακτική που οδήγησε τους γιατρούς του νοσοκομείου σε επ' αόριστον απεργία και ζητούν: Να μην περικοπούν οι δαπάνες λειτουργίας, να πληρωθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις των γιατρών και να σταματήσει η τρομοκρατία σε βάρος των γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ