- Ο αντικομμουνισμός αυτή τη φορά εμφανίζεται με τι μορφή άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της καθηγήτριας Ειρήνης Τερζηβασιλειάδου που κατηγορείται ότι... εκδηλώθηκε υπέρ του ΚΚΕ. Εν έτει 1999... - 1999-05-13 00:00:00.0"/> - Ο αντικομμουνισμός αυτή τη φορά εμφανίζεται με τι μορφή άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της καθηγήτριας Ειρήνης Τερζηβασιλειάδου που κατηγορείται ότι... εκδηλώθηκε υπέρ του ΚΚΕ. Εν έτει 1999... - 1999-05-13 00:00:00.0" /> Πολιτική δίωξη σε βάρος εκπαιδευτικού | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πολιτική δίωξη σε βάρος εκπαιδευτικού
  • Με πειθαρχικές διώξεις εγκαινιάζεται ο νέος υπαλληλικός κώδικας. Ανοίγει ο δρόμος για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
  • "Ο αυταρχισμός δε θα περάσει", δηλώνει η διωκόμενη Ε. Τερζηβασιλειάδου

Ο αντικομμουνισμός αυτή τη φορά εμφανίζεται με τι μορφή άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της καθηγήτριας Ειρήνης Τερζηβασιλειάδου που κατηγορείται ότι... εκδηλώθηκε υπέρ του ΚΚΕ.

Εν έτει 1999 αναβιώνει ο Κώδικας του '50 που συντάχθηκε υπό την εποπτεία του Πιουριφόι. Βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε ένα νέο ιδιώνυμο όπως αυτό του Βενιζέλου. Ολα αυτά μέσα από την έκθεση της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που συνέταξε ο προϊστάμενος του 1ου Γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Ευ. Κουλουμπής.

Ποιο το αδίκημα της εκπαιδευτικού Ε. Τερζηβασιλειάδου; Οτι στάθηκε δίπλα σε μαθητές του 1ου Λυκείου Νεάπολης - μέλη της ΚΝΕ, όταν έξω από το σχολείο μοίραζαν προκηρύξεις στους συμμαθητές τους καταγγέλλοντας τη βάναυση επίθεση που δέχτηκαν την προηγούμενη μέρα από το λυκειάρχη, επειδή καλούσαν με ενημερωτικό υλικό, σε συνέχιση και δυνάμωμα των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Ο λυκειάρχης Γ. Παπαδόπουλος συνέταξε έγγραφη καταγγελία προς τον προϊστάμενο και αυτός με υπερβάλλοντα ζήλο, μετά από "ένορκη ανάκριση" που διεξήγαγε, διαπίστωσε πως η "κατηγορουμένη" υπέπεσε στο αδίκημα της παράβασης του νέου υπαλληλικού κώδικα, που αναφέρει πως απαγορεύεται η οποιαδήποτε εκδήλωση υπέρ πολιτικών κομμάτων στους δημοσίους υπαλλήλους!!!Τα αδικήματα, όπως αναφέρονται στο επίσημο έγγραφο της ΕΔΕ είναι:

  • "Της παράβασης του άρθρου 107 παρ. (α) του Ν. 2683/9-2-99, δηλαδή εκδηλώθηκε άρνηση αναγνώρισης της παραγράφου 3 του άρθρου 29 του Συντάγματος σύμφωνα με την οποία "απαγορεύονται απολύτως οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων στους δημοσίους υπαλλήλους"".
  • "Της γραπτής δημόσιας άσκησης κριτικής του Προϊσταμένου της διευθυντή του 1ου Ε. Λυκείου Νεάπολης, με σκόπιμη χρησιμοποίηση εκδήλως ανακριβών στοιχείων και μάλιστα με προδήλως απρεπείς εκφράσεις".
  • "Της χρησιμοποίησης της Δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητος που κατέχει για εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων της ΚΝΕ - ΚΚΕ".

Η ίδια η εκπαιδευτικός Ε. Τερζηβασιλειάδου, εκλεγμένη στο ΔΣ της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο "Ρ": "Η επιχειρούμενη σε βάρος μου πειθαρχική δίωξη, είναι μια καθαρά πολιτική δίωξη έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται στην έκθεση ένορκης διοικητικής εξέτασης και στο χαρακτηρισμό των πειθαρχικών αδικημάτων. Είναι πολιτική επιλογή, με συγκεκριμένη στόχευση εναντίον της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στο δικαίωμα να έρχεται σε επικοινωνία με τη νεολαία.

Είναι πολιτική επιλογή η οποία στρέφεται εναντίον του δικαιώματος των δημοσίων υπαλλήλων να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνικοπολιτική ζωή. Στρέφεται εναντίον του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης εντύπων και ιδεών. Η δίωξή μου εντάσσεται γενικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει την πολιτική και συνδικαλιστική έκφραση στο χώρο της εκπαίδευσης, στα όρια της ανεκτής από το κράτος πολιτικής. Στα πλαίσια της εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, αλλά και της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ο αυταρχισμός θα ενταθεί. Η απάντηση που πρέπει να δώσουμε όλοι είναι πως ο αυταρχισμός δε θα περάσει"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ